„Věděli jsme, že přijede poslední tým v tabulce, ale připravovali se na to, protože soupeř nějakou sílu má a nikdo se neporazí sám," má jasno domácí trenér Jaroslav Barvíř.

Hosté, kteří přicestovali na Vysočinu v okleštěné sestavě, stačili výsledkově držet v úvodním dějství krok.
„Chtěli jsme hrát trpělivě, což kluci plnili a od prvního střídání byli lepším týmem. První třetina sice skončila 0:0, ale po našich neproměněných šancích," komentuje třebíčský kouč.

Jeho svěřenci se po změně stran začali prosazovat střelecky a na jejich tři přesné zásahy odpověděli Jihočeši pouze jednou.
„Ve druhé třetině se to už protrhlo a zaslouženě jsme vedli 3:1. Soupeř přijel v deseti lidech a postupem času odpadával. My jsme chtěli hrát aktivně a dvěma nebo třemi lidmi napadat, což se nám dařilo," byl spokojen třebíčský lodivod.

Domácí v závěrečném dějství zvýraznili vítězství dalšími čtyřmi góly a hostům, kterým rychle ubývaly síly, povolili pouze jednu branku. „Soupeře jsme unavili a třetí třetina, kterou jsme vyhráli poměrem 4:1, tomu odpovídala. Hráli jsme trpělivě, s dobrým nasazením a za to patří klukům a holkám velké dík. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě," uzavřel hodnocení kormidelník Horácké Slavie Třebíč.

TŘEBÍČ – J. HRADEC 7:2
Branky a nahrávky: 34. Hromádka (Čermák, P. Trnka), 37. Válek (P. Trnka), 40. Hromádka (Válek), 46. Škrdlová (Pacal, Spilka), 47. Průša (Křišta), 59. P. Trnka (Hromádka), 59. Pacal (Válek) – 38. Ledecký (Mihulka), 51. Kupka (Michal, Kalaj). Rozhodčí: Dostál – Erat, Sibera. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 50. Třetiny: 0:0, 3:1, 4:1. Třebíč: Dobrovolný – Pachl, Sýkora, Marek, Němec, Vlk, Čermák, Křišta, P. Trnka, Hromádka, Pacal, Pacalová, Kotačka, Průša, Spilka, Škrdlová, Válek, Mojdl.