VSETÍN – TŘEBÍČ 8:5


V dohrávaném utkání, které se změnilo v divokou přestřelku, měli lepší start domácí. Valaši se ujali vedení už ve druhé minutě. Třebíčští odpověděli na začátku 12. minuty, když dokázali využít přesilovku Petrem Weissem.


Radost Horácké Slavie však trvala jen dvě minuty, když se Hurtíkova střela od modré zastavila až v síti – 2:1. V 15. minutě Vsetín zvýšil. „Soupeř nastoupil v nejsilnějším složení a začal dobře, ale my jsme vyrovnali. Vsetín ještě v první třetině odskočil,“ litoval třebíčský kouč Štěpán Oberreiter.
Další změny skóre přišly až ve prostředním dějství. Poté, co se utkání přehouplo do druhé poloviny, domácí během necelé minuty přidali další dvě branky a bylo to 5:1. „Druhá třetina byla pro nás kritická. Prohrávali jsme už pět jedna,“ posteskl si trenér Horácké Slavie.


Valachům vyšel vstup do závěrečné periody, když zvýšili už na 6:1. Poté přišla i minuta Horácké Slavie, která se góly kapitána Danka Deveriho a Romana Stromeckého vrátila do utkání.


Jenomže hostitelé zvýšili obrátky vzápětí a ve 46. minutě to bylo 7:3. V 51. minutě Deveri střelou z prostoru mezi kruhy snížil. V závěrečné minutě z brejku třebíčského Deveriho zakončil gólem Vlašín, který snížil na konečných 8:5.


„Soupeř nás nijak nepřehrával, ale využíval našich chyb v obraně, když jsme mu v obranném pásmu nabízeli puky. V útočné fázi nám to celkem vycházelo,“ uzavřel hodnocení třebíčský lodivod.

Branky a nahrávky: 2. Daněk (Kývala), 14. Hurtík (Kozák), 15. Ptáčník (Žák, Daněk), 32. Kitsberger (Hradil), 33. Podešva (Kajaba, Kozák), 41. Hurtík, 54. Podešva (Kozák, Kajaba), 46. Kozák (Podešva) - 12. Weiss (Krejčí), 45. Deveri (Vlašín), 45. Stromecký, 51. Deveri (Robotka, Jakič), 59. Vlašín (Deveri). Rozhodčí: Mrkva – Gančarčík, Fiala. Vyloučení: 5:6, navíc Slováček a Kitsberger (oba Vsetín) 10 minut za nesp. chování. Využití: 0:2. Diváci: 60. Třetiny: 3:1, 2:0, 3:4. Třebíč: Dusík (46. Máj) – Peroutka, Jakič, Pálka, Robotka, Krejčí, Dobrovolný – Paták, Vlašín, Deveri - Šulc, Donutil, Stromecký - Caudr, Weiss, Nechvátal.