Třebíčští s dnešním soupeřem mají ze základní části poměrně slušnou vzájemnou bilanci. Mladíci svého soka nejprve před vlastním publikem přestříleli poměrem 6:3 a poté na severu Moravy zvítězili 4:1.


Lídr soutěže pro dnešní duel nemůže mít jiný cíl než naplno bodovat.


„Dnes chceme vyhrát, porazit svého soupeře a zvýšit náskok na prvním místě,“ má jasno trenér Třebíče Luboš Sláma.


„My hrajeme o první místo a chceme zabojovat o postup. Pokusíme se na Karvinou vlétnout a rozhodnout utkání co nejdříve,“ prozrazuje taktiku třebíčský kouč.


„Takticky se připravujeme na osobní souboje a nacvičujeme podobné herní situace. Tým také připravujeme na baráž o extraligu,“ dodává.


Ten dnes bude postrádat útočníka Romana Stromeckého, který má zlomenou klíční kost. Otazník stále visí nad startem Jana Caudra, jenž je po nemoci.
„Uvidíme před zápasem, snad bude moci nastoupit a bylo by to o jednoho hráče lepší než v Porubě,“ přeje si návrat klíčového hráče třebíčský lodivod. V případě vítězství by třebíčští mladíci dnešnímu soupeři odskočili na šest bodů a také bude záležet, jak dopadne v tabulce třetí Frýdek–Místek, který dnes hostí Porubu, jenž na první místo ztrácí pět bodů. Pokud Frýdek Místek klopýtne, může si Třebíč upevnit své vedoucí postavení.