V rámci spolupráce mezi Horáckou Slavií a českobudějovickým Mountfieldem se v třebíčském dresu objeví kvinteto – brankář Šimon Hrubec, obránci Martin Havran se Stanislavem Dietzem a útočníci Radim Heřman s Vladimírem Stejskalem.

„Všichni ale musí prokázat, že budou platní pro tým. Určitě ale budou mít větší šanci, když absolvují s týmem celou letní přípravu, než když by se tu objevili až v srpnu. Ale jak jsem už říkal, musí všichni prokázat svoji kvalitu, mají na to čas do 31. srpna,“ předesílá trenér a zároveň sportovní manažer Horácké Slavie Kamil Pokorný.

Hrubec s Heřmanem budou v Třebíči působit formou střídavých startů, zbylé trio bude v Horácké Slavii na celoročním hostování. Naopak na jih Čech míří na střídavé starty nadějný třebíčský forvard Vilém Burian.

Nové třebíčské akvizice už se zapojily i do přípravy na nový prvoligový ročník. „Všichni tu jsou prakticky od prvního dne přípravy. Jen Hrubec se připravuje v Budějovicích,“ upřesnil Pokorný.

Dva hráči dokonce už třebíčské prostředí znají, obránce Havran a útočník Stejskal totiž v minulosti už v Horácké Slavii působili.

Třebíč pracuje i na dalším doplnění kádru. „Něco v jednání je, ale dokud to není podepsané, nic neprozradím,“ uzavírá Pokorný.