Ovšem tentokrát svěřenci Augustina Žáka nejenže prošli osmifinálovou bránou přes Děčín, ale poté vyřadili i Klatovy a tím si proklestili cestu mezi až čtyři nejlepší týmy. Nyní budou zápasy proti favorizovanému protivníkovi odměnou.

„Soupeře si nevybíráme, ale tentokrát jsme po hodně dlouhém cestování rádi, že to máme blíž a nemusíme do Jablonce. Brod je favorit, ale my budeme bojovat a nic soupeři nedáme zadarmo. A utkání si užijeme," svěřil se budějovický kouč Augustin Žák.

Na derby se těší i v táboře Havlíčkova Brodu. „Určitě jsme rádi, že nemusíme jet do Jablonce, který má s play-off zkušenosti a dobrý tým. Těší nás, že se to takto sešlo a bude se hrát další krajské derby. Nadšení ze soupeře až takové není. Moravské Budějovice jsou velmi kvalitním soupeřem, v základní části skončil před Žďárem nad Sázavou," podotýká asistent havlíčkobrodského trenéra Ladislav Fixa, který od prvního zápasu ofenzivní podívanou nečeká.

„Bude to vyrovnané, opatrné, chceme hrát úročně, nátlakově. Vyhrát první zápas v sérii je velice důležité a my věříme, že nás doma k němu doženou fanoušci," nechal se slyšet brodský kormidelník.

Kouč soupeře sílu Bruslařů zná. „Brod chce postoupit, má výborné hráče a my jsme s ním v základní části sehráli vyrovnané zápasy (5:6 p, 2:4, 2:5 a 7:4). Nebojíme se a uvidíme, jak vše dopadne," nechal se slyšet trenér Žihadel.
Jeho tým se bude muset v neposlední řadě vypořádat také s únavou.

„Máme za sebou už jedenáct zápasů během dvaadvaceti dní a k tomu jsme třikrát jeli do Děčína a dvakrát do Klatov. Půlka kluků dělá a půlka pracuje, a to se může projevit. Já kluky obdivuji, jak to zatím zvládají. U profíků se to dá naordinovat, ale tady ne, a proto je fantazií, jak všechno funguje. Jsem nadmíru spokojený," těší Žáka.

Hnacím motorem jeho týmu je touha po vítězství. „Kluci sami chtějí uspět, a když budou hrát zodpovědně, může to pokračovat, ale také můžeme třikrát vysoko prohrát. Tři dny jsme měli volno a po jednom tréninku jdeme na to," hlásí šéf budějovické střídačky.

Krajské derby bude podle slov Fixy pikantní. „Tím, že u soupeře působí Lukáš Havel, Ladislav Rytnauer a trénuje ho Gusta Žáků, tak se vyhrocení série nabízí, ale nemyslím si, že to bude tak vypjaté jako se Žďárem," pravil havlíčkobrodský kouč.

Semifinálové série
1. zápasy – dnes, od 18.00: H. BROD – M. BUDĚJOVICE, Kobra Praha – Jablonec.
2. zápasy – sobota, od 17.00: M. BUDĚJOVICE – H. BROD, od 18.00: Jablonec – Kobra Praha.
3. zápasy – pondělí, od 18.00: H. BROD – M. BUDĚJOVICE, Kobra Praha – Jablonec.

Poznámka: Hraje se na tři vítězná utkání. Případné čtvrté zápasy by se hrály 29. (v M. Budějovicích a Jablonci) a 31. března (v H. Brodu a Praze).