V první třetině se jednoznačně zdálo, že Havířov snad ani nevěřil, že by mohl utnout úspěšnou sérii třebíčských hokejistů. Inkasoval dva rychlé góly v přesilovce, sám hrál naopak v početní výhodě bídně. Vedení domácího celku 2:0 tak bylo velmi milostivé.

„Kdyby dal soupeř ještě čtyři branky, tak to po první třetině bylo 6:0 a mohli jsme jet domů. Říkali jsme, že musíme hrát aktivně, ale byli jsme jak lajdáci,“ rozčiloval se na tiskové konferenci po zápase trenér Havířova Jiří Režnar.

To jeho protějšek Martin Sobotka byl spokojený, tedy s první periodou. „Nám vyšla první část hry, ta byla ukázková. Pohybem jsme si vynutili fauly, dali jsme góly, a kdybychom jich dali opravdu více, mohli jsme jít do další části hry s větším klidem.“

Utkání 34. kola WSM ligy mezi SK Horácká Slavia Třebíč a AZ Havířov.
Třebíč zakončila domácí sezonu výhrou

To se však nestalo, a tak exhibice, která se nabízela, byla záhy pryč. „Od poloviny zápasu jsme pak úplně vyklidili střední pásmo. Závěr nás mrzí, ale jsme strašně rádi, že soupeř již nevyrovnal,“ dodal Sobotka.

Teď už myslí na páteční duel na jihu Čech. Strach mít nemusí, jeho svěřenci odehráli s Motorem dva vyrovnané zápasy. Skončily zrcadlově, v prodloužení se radoval z výhry 2:1 v obou případech domácí tým.

Páteční menu
WSM LIGA, 35. kolo. Pátek 29. prosince od 17.00: Slavia Praha – Karlovy Vary. Od 17.30: České Budějovice – TŘEBÍČ. Od 18.00: Prostějov – Vsetín, Přerov – Benátky n. J., Litoměřice – Kladno, Havířov – Ústí n. L.

Bedřich Štecher.
Mlékařina je tvrdý byznys, říká ředitel Jaroměřické mlékárny Bedřich Štecher