M. BUDĚJOVICE – ŽĎÁR N. S. 4:6

Domácí začali derby lépe a po Krutišově nezištné přihrávce od mantinelu otevřel skóre Procházka. Plameny se dočkaly vyrovnání v přesilovce, když seděl na trestné lavici Piš. Ve 12. minutě Wasserbauer vymetl horní růžek Halodovy svatyně. Žďár pak mohl jít do vedení, ale minutu před první sirénou Haloda vychytal Bureše.

Ve druhé třetině však přišla žďárská smršť. Na trefy Kovářů a Wasserbauera sice dokázal v polovině zápasu odpovědět Kruckovyč, když uklidil puk do prázdné branky, ale Plameny si našly rychlou odpověď. Při hře čtyři na čtyři přišel snadno k brance Kovářů a ve vlastní přesilovce pak dvakrát selhala defenziva Žihadel. Hosté se dvakrát dostali do rychlého brejku a přečíslení dva na jedno a Jícha a Heinrich navýšili na 2:6.

Poslední část byla hodně nervózní, často se vylučovalo. Při současném vyloučení Bazaly a Knapa se prosadili D. Horký a Svoboda, ale na zvrat bylo z pozice domácích už pozdě. Žďár výhru 6:4 udržel.

Branky a nahrávky: 6. Procházka (Krutiš), 31. Kruckovyč (Horký), 48. Horký (Krutiš, Trnka), 49. Svoboda (Procházka) – 12. Wasserbauer (Heinrich), 25. Kovářů (Heinrich, Bureš), 30. Wasserbauer (Kunstmüller, Adam), 31. Kovářů (Koželuh, Bureš), 36. Jícha (Chlubna, Pleva), 38. Heinrich (Kovářů, Pleva). Rozhodčí: Škach – Mikšík, Čelechovský. Vyloučení: 8:8, využití: 0:1, oslabení: 0:1. Diváci: 344. Třetiny: 1:1, 1:5, 2:0.

Moravské Budějovice: Haloda (38. Vacek) – Kruckovyč, Bazala, Šána, Brabec, Trnka – Molnár, M. Horký, Krutiš, Marcinko, Piš, Procházka, Sigmund, Hovsepyan, D. Horký, Kosnar, Svoboda, Sorger.

Žďár nad Sázavou: Čáp – Kališ, Koželuh, Pleva, Wasserbauer, Spálovský, Půža – Medek, Chlubna, Kadleček, Jícha, Prokš, Gregar, Knap, Bureš, Adam, Kovářů, Heinrich, Kunstmüller.