Třebíč s Havlíčkovým Brodem si to v něm rozdají o možnost zabojovat o baráž. Na odpočinek přitom měli po dvaapadesáti náročných kolech pouhé dva dny.

Proti sobě jdou týmy, které spolu mají vyrovnanou bilanci. Horácká Slavia zvítězila v základní hrací době dvakrát (4:2 a 4:1), Rebelové jednou (2:1) a další vítězství si připsali po prodloužení (3:2). Ani v tabulce oba soupeře nedělila velká propast, pouhých pět bodů. Základní část je však teď zapomenuta a veškeré statistiky nehrají žádnou roli.

„Loni jsme měli s Kadaní negativní bilanci a vyřadili jsme ji. Ty zápasy jsou pryč a vůbec nic neřeší," upozorňuje třebíčský trenér Kamil Pokorný.

Ten přiznává, že je pro něj tým z Kotliny trošku nečitelným soupeřem. V sezoně totiž vyzkoušel dohromady třiašedesát hráčů. „Ale vždycky se s točením hráčů dokázal vyrovnat. Uhrál spoustu bodů a vyhrával zápasy," tvrdí stratég Horácké Slavie. „My ale jejich kvality známe a budeme se na ně snažit připravit," dodává jedním dechem.

Své hráče bude před začátkem ostře sledovaného derby upozorňovat především na základní aspekty hry. „Play-off rozhodují maličkosti. Bude potřeba se především soustředit na svou hru a zásadní věci jako hrát co nejméně ve čtyřech, nebo naopak mít kvalitní přesilovky," komentuje.

To v Kotlině dobře vědí, s kým mají tu čest. I v Třebíči se sice protočilo větší množství hráčů, jádro však zůstává už několik let stejné. „Všechno se točí kolem Dolníčka a jejich kvalita je obrovská," ví kouč Rebelů Jiří Mička.

Ten si uvědomuje, že tým, který byl druhým nejlepším na hřištích soupeřů a měl třetí nejlepší obranu v lize, bude těžkým oříškem.

„Třebíč hraje rychlý přístup ve středním i obranném pásmu a nepouští soupeře moc do šancí. Hrají výborně na venkovním kluzišti a teď už i doma. Je to silné, kvalitní mužstvo, dobře vedené trenérem Pokorným," skládá poklonu svému kolegovi brodský lodivod.

Do brány Kacetl

Ten bude moct do zápasu nasadit všechny své hvězdy. Z extraligových klubů vypomohou pardubický Lukáš Endál a Radek Číp, hradecký Karol Korím a vítkovický Vojtěch Tomi. Nejklíčovější je však post brankáře. „Sobotní zápas začne chytat Kacetl," prozrazuje Mička.

To třebíčská sestava vykazuje více otazníků. Není jasné, zda bude mít Horácká Slavia k dispozici brankáře Filipa Novotného, rozřešený není ani návrat Michala Mikesky. „Tyhle věci se před play-off neříkají," říká pouze Pokorný.

Oba víkendové zápasy začnou v Kotlině v 17 hodin. Kdo vkročí do čtvrtfinále pravou nohou?