MORAVSKÉ BUDĚJOVICE – ŠUMPERK 5:2

Stejně jako v předchozích třech případech se Žihadlům nevydařil vstup do utkání, tentokrát inkasovala již v úvodní minutě. Už po 17 sekundách šel na trestnou lavici Rytnauer a přesilovku záhy využil Drtil. Také domácí tým však kontroval v početní výhodě. Nedovolené bránění Řezáče využila tradičně první lajna, na konci akce byl Horký.

Ve druhé třetině se hrál vyrovnaný hokej, ale prosadili se znovu domácí. Kapitán Peroutka využil zaváhání Polívky, jeho nahození skončilo v síti. Moravské Budějovice potom hrály přesilovku, ale vyrovnat v ní mohl Kuťák, jenže trefil jen tyč.

Fantomem poslední třetiny se stal Radim Ferda. Nervózní Draci kupili chyby a šikovný útočník je třikrát obral o puk a během patnácti sekund uzavřel hattrick. Hosté pouze v přesilovce snižovali na 3:2, více nepředvedli a sezona tak pro ně končí.

Branky a nahrávky: 17. Horký (Krutiš, Kabelka), 30. Peroutka (Kadela), 41. Ferda, 45. Ferda, 57. Ferda – 1. Drtil (Čuřík), 44. Čuřík (Drtil, Pokorný). Rozhodčí: Ondráček, Pilný – Hübel, Maloušek: Vyloučení: 5:3. Využití: 1:2. Diváci: 1 003. Třetiny: 1:1, 1:0, 3:1.

Moravské Budějovice: Groh – Trnka, Pelikán, Kadela, Furch, Peroutka, Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Bulín, Juráň, Horký, Mlynář, Mikeš, Hačecký, Rytnauer, Čejka, Ferda, Heinrich, Krutiš.Šumperk: Polívka – Tolokonnikov, Mojžíš, Urban, Gewiese, Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák – Gago, Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský.