Žihadla nyní vedou 2:1 na zápasy a postup do semifinále mohou stvrdit už dnes na domácím ledě. Stačí porazit Klatovy ještě jednou. „Chceme postoupit a sílu na to máme," věří budějovický trenér Augustin Žák, který by postupovou radost rád dopřál příznivcům.

„Obrovskou vzpruhou jsou pro nás fantastičtí lidé, co v Moravských Budějovicích chodí na hokej a rádi bychom uspěli i kvůli nim," nechal se slyšet kouč Žihadel.

Ten ale ví, že ještě není zdaleka hotovo a udělat poslední krok bývá někdy nejtěžší. „Musíme dál bojovat, na našem úzkém kluzišti hrát víc do těla, hodně střílet a hlavně být disciplinovaní. Když toto všechno splníme, měli bychom poslední zápas zvládnout," má jasno Žák a dodává: „Sílu v útoku máme, góly dávat umíme a obranu máme také dobrou."

Kormidelník Moravských Budějovic se také ohlédl za dosavadním průběhem série. Tým z Třebíčska odstranil chyby z prvního utkání a výsledky se dostavily.

„Nikdo nechce udělat chybu a my jsme posledně v Klatovech (6:0) žádnou neudělali, proto jsme tam vyhráli s čistým kontem. Ne jako v prvním utkání, kde jsme po dvou minutách prohrávali," vysvětluje šéf budějovické střídačky.

Cíl je jasný a mužstvo podle jeho slov pro dokonání postupu do semifinále udělá všechno. „O motivaci mají kluci postaráno. Sami chtějí vítězit, vždyť proto se hokej hraje," burcuje budějovický lodivod.

Hokejové menu
Play-off 2. ligy
Čtvrtftinále – skupina Západ-Střed, dnes od 17.00: M. BUDĚJOVICE – Klatovy, stav série: 2:1. Od 17.30: Žďár n. S. – H. Brod, stav série: 1:2. Od 18.00: Vrchlabí – Kobra Praha, stav série: 2:1. Jablonec – Tábor, stav série: 2:1.