Nyní ale čeká tým vedený Karlem Vejmelkou derby Vysočiny se Žďárem nad Sázavou, který přivítá dnes v rámci 14. kola. V neděli čeká Horáky výjezd na led druhého Hodonína. A právě v tomto náročném dvojzápase se mohou Třebíčští přiblížit ke kýženému postupu do extraligy.

„Chceme oba zápasy zvládnout za tři body, a pokud se nám to podaří, uděláme velký krok k prvnímu místu," netají se trenér Horácké Slavie Karel Vejmelka. Jenomže nyní musí jeho svěřenci ten potřebný kus práce a důležitý krok udělat. Jako první se týmu postaví do cesty regionální rival.

„Žďár má v poslední době velmi dobré výsledky, poráží silnější soupeře, a musí se s ním počítat. My se ale nemáme čeho bát, jdeme zápas od zápasu, každý chceme vyhrát a tím si splnit svůj cíl," má jasno třebíčský kouč.

Ještě těžší duel by podle papírových předpokladů měl být již zmiňovaný zápas na ledě druhého celku tabulky. „Ani jedno utkání nebude lehké," podotýká Vejmelka, který ale kvality Jihomoravanů zná.

„Hodonín je těžký soupeř a nepříjemný hlavně doma. Nečeká nás tam nic jednoduchého. Pokud však budeme kompletní, někteří kluci laborovali s nemocemi, ale během pauzy se nám ta marodka celkem vyprázdnila, tak je v našich silách uspět i v Hodoníně," věří šéf třebíčské střídačky.

Hokejové menu
Liga juniorů – skupina B
Pátek: Havířov – TŘEBÍČ, Přerov – Vsetín, Hradec Králové – Poruba. Neděle: TŘEBÍČ – Poruba (11.00), Hradec Králové – Vsetín, Přerov – Havířov.

Liga staršího dorostu – skupina B
Pátek: Přerov – Hodonín, TŘEBÍČ - Žďár nad Sázavou (18.00), Prostějov – Opava. Neděle: Přerov – Prostějov, Opava - Žďár nad Sázavou, Hodonín – TŘEBÍČ.

Liga mladšího dorostu – skupina Střed (1-6)
Neděle: TŘEBÍČ – České Budějovice B (14.00), Pardubice B - Liberec B, Krkonoše - Havlíčkův Brod.