Romanem Mejzlíkem tradičně doznal oproti předešlé sezoně řady změn. „Jako každý rok je obměna kádru v mládežnických kategoriích velká. Z věkových důvodů kádr opustilo šest hráčů ročníku 1995. Ze staršího dorostu ze stejných důvodů postoupili k juniorce tři hráči ročníku 1998. Takže budeme zatím pracovat s menším počtem hráčů než v loňské sezoně," vysvětluje třebíčský kouč a dodává: „Dále bude počet hráčů v sezoně ovlivněn rozvrhem těch, kteří začínají studovat na vysokých školách."

Horáci letní přípravu začali zkraje května a do prázdnin absolvovali neoblíbenou část na suchu. Na ledě se Třebíčští připravují od poloviny prázdnin. „Příprava probíhala od 3. května do 29. června. Tréninky jsme měli společně se starším dorostem. Šest hráčů juniorského věku trénovalo s A-týmem. Pro tréninkové jednotky jsme využívali hlavně posilovnu a plochu na zimním stadionu, umělou trávu fotbalového oddílu a hřiště na Základní škole Týnská. Na led jsme vyjeli v úterý 26. července," ohlíží se za dosavadním průběhem Mejzlík.

Jeho tým nyní čeká série přípravných zápasů, kterou odstartuje domácím zápasem proti brněnskému Warrioru právě dnes. „Program je až do začátku soutěže podobný. To znamená každý den v týdnu trénink, do konce prázdnin podpořený častějším tréninkem v posilovně. Celkem bychom měli odehrát sedm přípravných zápasů s Havlíčkovým Brodem, který v příští sezoně nebude hrát juniorskou ligu, ale krajskou ligu mužů. Dále to bude juniorský tým Žďáru, který se po dvou letech vrací do ligy, doma s muži Velkého Meziříčí a začínat budeme s týmem Warrioru Brno," vyjmenoval třebíčský lodivod.

Junioři Horácké Slavie nový ligový ročník zahájí v pátek 23. září, kdy hostí nováčka druhé nejvyšší soutěže Žďár nad Sázavou.