Krajská hokejová soutěž mužů pokračovala o víkendu zápasy 14. kola, a Telč vyrazila na led předposlední Náměště nad Oslavou. Dal se tedy čekat celkem jasný průběh, a po prvním dějství to také tak vypadalo. Sokolík, Kret a Tušer poslali své barvy do tříbrankového vedení. „My jsme využili dvě přesilovky, teď se dá říci, že to v tomhle směru vychází,“ potěšila trenéra Josefa Práška produktivita v početních výhodách. „Oni byli třikrát vyloučení, a to dalo ráz té třetině,“ doplňuje.

Jenže ta prostřední se nepovedla. „To byl přesný opak. Začali jsme být vylučovaní, někdy i po zbytečných zákrocích, celkem šestkrát. Vlastní nedisciplinovaností jsme je dostali zpět do hry. Ta naše se naopak tím úplně rozbila, nebyli jsme si schopní nahrát,“ kroutil hlavou kouč Telče.

Hokejové utkání Chance ligy mezi HC Dukla Jihlava a HC Baník Sokolov.
Jasně lepší Dukla nasázela Sokolovu pět branek. Brož vychytal nulu

A výsledek? Náměšť v závěrečné třetině vyrovnala, opět v přesilové hře. „My jsme hráli špatně, upadlo to do podprůměru, přestalo nám to fungovat,“ dodává Prášek, jehož tým měl v prodloužení, stejně jako domácí, pár šancí, které ale nevyužil.

O bonusovém bodu pro Telč tak rozhodly nájezdy. „My jsme první dva dali, oni ne. Ale spokojený moc nejsem, pochvalu zaslouží snad jen gólman Havlík, který nás podržel a obránce Tušer,“ říká trenér. „Ale je také pravda, že máme nahráno a v zápase jsme zkoušeli určité varianty, abychom se připravili na play-off, kde budou hrát roli maličkosti. Zkoušíme je i na úkor výsledků,“ uzavírá Josef Prášek, jehož svěřence čeká v neděli duel na ledě Velkého Meziříčí.