Vrchlabí – Třebíč 4:3 (0:1, 1:0, 3:2)

Před příjezdem do Krkonoš se hokejisté Horácké Slavie Třebíč pyšnili sérií sedmi zápasů v řadě, kdy dokázali bodovat. I ve středu večer to ještě na začátku třetí třetiny i v jejím závěru vypadalo, že bodů dočkají i poosmé. Jenže vše bylo nakonec jinak.

Jak už to bývá ve Vrchlabí zvykem, domácí se tlačili dopředu a jejich soupeř spoléhal na brejkové situace a po jedné takové v 15. minutě z čista jasna udeřil Nahodil. Vyrovnání na 1:1 se zrodilo před polovinou zápasu, kdy u tyčky puk dorazil Rusnák. V úvodu závěrečného dějství ale nečekaným průnikem domácí hráče zaskočil Klejna a hosté opět vedli.

Pajič v přesilovce, poté co mu puk předložil Beck, a nádhernou ránou od mantinelu, v plné rychlosti se řítící, Nouza otočili výsledek a zdálo se, že Vrchlabí už výhru nikdo nesebere. V závěru však hosté dostali výhodu přesilovky pět na tři a Čech bleskově vyrovnal na 3:3. Třebíčtí se ale při pokračující přesilovce 5 na 4 provinili proti pravidlům, a tak v poslední minutě zápasu hrálo v početní výhodě zase Vrchlabí. V čase 59.20 odmítl prodloužení Pajič.

Vítězstvím 4:3 si vrchlabští hokejisté pojistili třetí místo před dělením soutěže na "sudou - lichou".

Fakta – branky a asistence: 28. Rusnák, (Nouza, Pajič), 48. Pajič (Beck), 52. Nouza, 60. Pajič (Galvas) – 15. Nahodil (Pšurný), 42. Klejna (Nahodil, Pšurný), 57. Čech (Nahodil). Rozhodčí: Pešina – Flégl, Šperl. Vyloučení: 4:7, navíc Chatrnúch 2×10 minut OT – Kaláb, Staněk oba 10 minut OT. Využití: 2:1. Diváci: 1272.
HC Vrchlabí: Ševčík – Matějíček, Chaloupka, Chatrnúch, Štrach, Galvas, Vála, Bauer – Gajovský, Pajič, Beck – Fiedler, Krupka, Gengel – Konečný, Kříž, Látal – Nouza, Rusnák, Tvrzník.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kovář – Hrbáček, Trončinský, Sedláček, Kaláb, Bulička, Sláma, Havran, J. Burian – Obdržálek, Zahraník, Čech – Pšurný, Nahodil, Klejna – Sojčík, Barus, Staněk – V. Burian, Stejskal, Přibyl.

Hlasy trenérů:

Vladimír Jeřábek (Vrchlabí): "Vítězství nám spadlo z nebe. V první třetině jsme byli nedůrazní, jak vpředu, tak vzadu. I ten gól, který jsem dostali, vyplynul z nedůrazu před naší branou. Věděli jsme, že Třebíč hraje dobře, že bude dobře bránit, přesto jsem se do šancí dostali, ale místo abychom puk zvedli, jsme předváděli dorážky, jak já říkám, deset centimetrů nad ledem. Po právem jsme první třetinu prohráli. Pěkný hokej se začal hrát až od druhé třetiny. Tak, jak my jsme uděli chybu v našem oslabení 5 na 4, kdy jsme mohli lehce vyhodit puk, ale nevyhodili jsme ho a přišel automaticky trest, nechtěná nebezpečná hra vysokou holí, šli jsme do tří a dostali gól, tak na druhé straně Třebíč udělala chybu a my jsme dali gól. V závěru utkání se k nám přiklonilo štěstí."

Kamil Pokorný (Třebíč): "Vrchlabí celou sezonu prokazuje dobrou formu, na stadionu má vynikající kulisu, cítíte tady obrovské nadšení. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Domácí byli aktivnější, měli více střel a my jsme se nějakým způsobem drželi, co se týká skóre. Spoléhali jsme na rychlý protiútok. Závěr utkání byl hodně hektický. Když jsme proměnili přesilovku 5 na 3, tak jsme chtěli hrát na bod, i když nám zůstávala ještě přesilovka 5 na 4. Bohužel, jedna z věcí, kterou jsem hráčům před utkáním říkal, a to že ve Vrchlabí musí být ukáznění, nebyla dodržena. Dostali jsme dvě desítky a naprosto zbytečný faul v závěru utkání, kdy máme puk na hokejce, od obránce Slámy. Domácí jsou natolik zkušení, natolik jsou v euforii, natolik mají kliku, že to proměnili a připravili nás minimálně o bod, což nás moc mrzí, poté sérii, kterou jsme teď měli."