O udržení bude klub z Vysočiny bojovat ve skupině play-out, kde se popere o dvě místa v příštím ročníku druhé nejvyšší soutěže s celky z Mostu, Berouna a Poruby.

V základní části svedla s těmito kluby velmi tuhé boje. Podaří se Třebíči vyhrát existenční zápasy? Nebo půjde po jedenácti sezónách strávených v první lize znovu do druhé ligy?

„Máme sedmibodový náskok, ale je to samostatná soutěž v uvozovkách s jinými pravidly. My s tím nemáme mnoho zkušeností, neboť jsme se v minulých letech tomu dokázali vyhýbat. Já věřím tomu, že se na to kluci dobře připraví a s pomocí fanoušků, kteří doufám budou šestým hráčem, pro Třebíč první ligu zachrání. Bude to naše společné dílo,“ říká generální ředitel klubu Karel Čapek.

„Myslím si, že se Horácká Slavia, které o fous uniklo paly-off, v první lize zachrání a má sedmibodový náskok, což je dobrá výchozí pozice,“ je přesvědčen dlouholetý fanoušek, pětadvacetiletý Michal z Náměště nad Oslavou.

„O našich hokejistech vůbec nepochybuji. Je to výborný tým složený ze spousty mladých a výborných hráčů, ale i zkušených matadorů. Ostatně i průběh některých, byť nakonec smolných, zápasů v průběhu soutěže ukázal, že třebíčští hokejisté góly prostě dávají. Hokej, stejně jako každý jiný sport, je vedle sebevědomí, disciplíny a důslednosti i o potřebné dávce štěstí, a tak držím palce a přeji Horácké Slavii úspěch. Ten má jasnou podobu – udržení v první lize. Věřím, že se zadaří,“ přidal se k podpoře hokejistů Ivo Uher starosta Třebíče.

HLASUJTE V ANKETĚ V PRAVO NAHOŘE.