ŽELETAVA – ŽĎÁR B 1:2
Po úvodním oťukávání udeřili domácí. Na konci pohledné kombinace stál Simandl, který uklidil míč na zadní tyč. Zvýšit mohl Michal Vrbka, který ale branku minul. Postupem času převzali otěže zápasu hosté, kteří si vypracovali několik šancí.

Jenže i dvě tutovky Zdeňka Peňáze zůstaly nevyužity. Rezerva Žďáru se dočkala až těsně před pauzou, kdy poslal balon k zadní tyčce Musil. Ve druhé půli se hra částečně vyrovnala. Možnosti ke skórování byly na obou stranách. O osudu zápasu rozhodla 72. minuta, kdy se z pohledu hostí konečně trefil Tomáš Pěňáz.

„Soupeř byl o ten gól lepší, i když jsme dostali laciné branky. Mohli jsme za stavu 1:0 zvýšit, ale Žďár vyhrál zaslouženě,“ podotýká želetavský kouč Petr Kylíšek.

„Kdybychom v první půlce proměnili šance, mohlo to být 4:1. Domácí hrozili z brejků a mají tam šikovného hráče (Michal Vrbka – pozn. aut.), který byl u všeho. Soupeř byl nebezpečný po stranách a takové brejky neumíme s našimi mladými hráči bránit. Ve druhém poločase byly šance na obou stranách a bylo to o tom, co se stane,“ hodnotí trenér žďárské rezervy Ladislav Jun.

Góly: 13. Simandl – 45. Musil, 72. T. Peňáz. Rozhodčí: Doskočil. ŽK: 4:1. ČK: 1:0 (87. Vranka). Poločas: 1:1. Želetava: Tománek – Malík, Martin Vrbka, Vranka, Poledna - V. Čurda, Simandl, Michal Vrbka, Vladeka, Jičínský (76. Šebek) – T. Vrbka (17. Jakeš, 85. Vicenik).

Nová poslankyně za hnutí ANO na Vysočině Monika Oborná. Je jí 28 let a je z Náměště nad Oslavou.
Je to úžasný výsledek, který jsme na Vysočině nečekali, říká nová poslankyně ANO

NÁMĚŠŤ – BUDIŠOV 3:1
Okresní derby mělo dva odlišné poločasy. V tom prvním byli jednoznačně lepší domácí, kteří soupeře do ničeho nepouštěli a zaslouženě vedli 2:0. A když krátce po změně stran přidal třetí gól Klíma, zdálo se být hotovo. Jenže Náměšť od této chvíle vyklidila pole soupeři. Spojený tým Budišova a Náramče začal mít více ze hry, ale s minimem šancí. Hosté tak stačili jen korigovat střídajícím Štveráčkem. „V první půlce jsme hostům nic nedovolili, ale po třetím gólu jsme se ve druhém poločase nechali přehrávat. Naštěstí soupeř žádnou šanci neměl,“ shrnul trenér Náměště-Vícenic Petr Kylíšek.

Góly: 17. Kučera, 21. Lampa, 49. Klíma – 75. Štveráček. Rozhodčí: Janovský. ŽK: 5:4. ČK: 1:1 (66. Kučera – 90. Mucha). Diváci: 100. Poločas: 2:0. Náměšť-Vícenice: Bartošek – Veselý (50. Martinovský), Lampíř, Heres, Rous – Klíma, Čermák, Durajka, Homola (89. Kováč) – Svoboda (85. Kylíšek), Kučera. Budišov-Nárameč: Trnka – Votoupal, Hrádek, Pažourek, Horký, Mucha, Kozuň (72. Jura), T. Nováček (86. T. Molnár), Dvořák, M. Molnár (46. Štveráček), Sedláček.

DUKOVANY – ŠEBKOVICE 1:1
Duel týmů, které se ještě v nedávné minulosti utkávaly v I. B třídě, přinesl na těžkém terénu bojovný fotbal. V prvním poločase neproměnili domácí tři vyložené šance. Po změně stran bránili hosté nerozhodný stav a to jim vycházelo až do 71. minuty, kdy zakončil brejk kličkou brankáři Kubovi dukovanský Černý.

„Šebkovice ve druhé půli jen nakopávaly míče,“ konstatuje domácí trenér Rostislav Štork. Hostující hráči dočkali, když o sedm minut později proměnil pokutový kop Martin Rygl a body se nakonec dělily. „Byla to vymyšlená penalta a ve druhém poločase šlo o jedinou střelu soupeře na bránu,“ zlobil se dukovanský kouč a dodal: „Mrzí nás ty nevyužité šance z prvního poločasu. Ke konci jsme už měli jen pár závarů.“

Góly: 71. Černý – 78. Rygl (PK). Rozhodčí: Hanzl. ŽK: 0:2. Diváci: 150. Poločas: 0:0. Dukovany: Marek Křišťál – Kunc, Prokeš, Sedláček, Koníř, Hron, Černý (72. Pislcajt), Koudelný, O. Horák (78. M. Fojtášek), Řezáč, Jašek. Šebkovice: Klubal (35. Kuba) – Pecka, Busta, Říha, Večeřa, Eberl, Kašpárek, P. Kotačka, Rygl, Karásek, Zikmund.

M. BUDĚJOVICE – MORAVEC 2:2
Úvod patřil hostům, kteří mohli jít do vedení, ale Urbánek prázdnou branku netrefil. O chvíli později Jelínek s námahou vyrazil Toufarovu hlavičku na roh. V 11. minutě udeřilo na opačné straně, když zpětnou přihrávku Stehlíka za velké vápno napálil z voleje do sítě Pařízek. Ve 24. minutě bylo srovnáno. Do samostatného úniku vyslal Smolík po lajně Filipa Kudiovského, který překonal Jelínka střelou na bližší tyč. O minutu později budějovický brankář dosáhl na Urbánkův lob. Ke gólu nevedla ani Stehlíkova střela z rohu malého vápna a hlavičku Urbánka vytěsnil Jelínek na roh.

Ve druhé půli si diváci museli počkat na šance až do závěrečné dvacetiminutovky. V 72. minutě se po rohu krásným volejem trefil pod břevno herálecký Kovář a o dvě minuty později poslal odražený míč pod víko Novotný – 2:2. Tři body pro Budějovice měl na kopačce Kosmák, který vystihl špatnou rozehrávku Toufara, ale samostatný únik zakončil jen střelou do gólmana. Poslední šanci měl Stehlík, ale ve vápně kličkoval tak dlouho, až o míč přišel.

Góly: 11. Pařízek, 74. Novotný - 24. F. Kudiovský, 72. Kovář. Rozhodčí: Holub. ŽK: 1:2. Diváci: 100. Poločas: 1:1. M. Budějovice: Jelínek - Novotný, Busta, J. Benda, Švanda (66. Kratochvíl) - Stark, Horecký (86. P. Benda), Pařízek, Dušek – Šplíchal (60. Kosmák), Stehlík.

Pavel Kováčik.
Výsledek voleb hodnotím velmi špatně, reagoval lídr komunistů na Vysočině

TŘEBÍČ B – VRCHOVINA B 0:4
Utkání hrané na umělém trávníku příliš atraktivní podívanou nenabídlo. Více chyb ale vyrobili domácí a soupeř toho dokonale využil. „Nezájem, pasivita a nepřesnosti, byli naším největším soupeřem. Někteří hráči soutěž nezvládají mentálně. Je pravda, že druhému gólu předcházel faul na našeho hráče, ale nepřesným výrokem rozhodčího se nesníme nechat rozhodit,“ má jasno třebíčský kouč Pavel Němec, který pokračoval v hodnocení. „První gól byl po taktické hrubce, na třetí jsme Vrchovině namazali. Herně jsme horší nebyli, ale za přístup k zápasu a fatální chyby jsme si nezasloužili ani bod,“ uznal domácí trenér.

Góly: 9., 35. a 71. Slavíček, 68. Josífek. Rozhodčí: Masopust. ŽK: 1:1. Poločas: 0:2. Třebíč B: Ujčík – J. Uličný, J. Uličný, Hronek, Staněk, Lorenc, Pecka, Kovář, Ježek (90. Hrbáček), Renát, Trnka.

ČERNÍČ – JEMNICKO 0:1
První půlka byla vyrovnaná. Jemnicko hrozilo ze standardních situací zahrávaných Krejčou, po kterých si domácí několikrát oddychli, že nepadla branka. Do tří šancí se dostali i domácí, ale ani jim nebylo přáno.

Ve druhé půlce Černíč dál držela herně krok, ale v 56. minutě nedokázala přerušit rozvíjející se útok hostů, kteří po Axmanově tečované střele slavili úvodní branku. Ta je polila živou vodou, takže dvacet minut se hrálo podle jejich noty.

Černíč to vzdát nechtěla, ovšem do kompaktní obrany Jemnicka hledala skulinku marně. „Oni to v závěru zavřeli, drželi zkušeně míč a my už jsme neměli sílu, abychom je přitlačili a dostali tam více centrů. Možná by tomu slušela remíza, ale byli o gól šťastnější. Jinak naše kluky nezatracuji, jdeme dál, bude bojovat,“ dodává kouč domácích František Distel.

Gól: 56. Axman. Rozhodčí: Dvořák. ŽK: 3:2. Diváci: 150. Poločas 0:0. Jemnicko: Kopeček – Kincl, Krejča, Máca, Koutný, Rejthar, Hošek, Tesař, Bastl (84. Nevrkla), Axman (88. Svěrák), Anděl.

HERÁLEC – N. SYROVICE 5:2
Na těžkém terénu se hrálo po celých devadesát minut prakticky na jednu branku. Nové Syrovice přijely pouze s jedenácti hráči, což se postupem času nemohlo neprojevit. Navíc si už v 8. minutě vstřelil smolný vlastní gól Chalupa. V 19. minutě ale Herálec vyrobil chybu na polovině hřiště, po níž Lang vyrovnal na 1:1. Domácí to nepoložilo, centr ze strany ve 34. minutě Kovář hlavou zužitkoval v gól na 2:1.

Ten samý hráč se prosadil krátce po začátku druhého dějství, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před hostující brankou. O chvíli poději dával už na 4:1 do prázdné branky Cach, jenže poté přišla další zbytečná ztráta domácí obrany na velkém vápně, gólman Bednář fauloval jednoho z hráčů Nových Syrovic a Lang z pokutového kopu korigoval na 4:2. Konečnou podobu výsledku dal v 77. minutě smolař dne Chalupa, který podruhé nešťastně zamířil do vlastní branky.

Pálovice.
V odlehlých vsích zvítězil Okamura. Moc jiných politiků se tam nehrnulo

Góly: 8. a 77. Chalupa (obě vlastní), 34. a 56. Kovář, 59. Cach – 19. a 64. Lang (druhý z PK). Rozhodčí: Šetek. ŽK: 2:1. Diváci: 150. Poločas: 2:1. N. Syrovice: Novák – Chalupa, Filipský, Fouma, Růžička, Weidenthaler, Železný, Dubský, Lang, Marek, Sosnar.