Horší výchozí pozici má domácí Žďár. Svěřenci trenéra Jozefa Vanka jsou po čtyřech porážkách v řadě na 14. příčce, která bude s největší pravděpodobností sestupová. „Je to klíčový zápas pro obě mužstva. Pod větším tlakem ale pochopitelně budeme my, i proto, že se hraje o pouti. Nebereme tedy nic jiného, než tři body,“ říká Vanko.

Vyskakovat si ale nemůže ani o bod lepší Velká Bíteš. Nováček prohrál už šest zápasů v řadě a z relativně klidného středu tabulky se dostal do pořádné šlamastiky.  „Situace je hodně kritická, zápasu ve Žďáře proto přikládáme velkou váhu,“ tvrdí kouč Spartaku Květoslav Havránek.

Dlouhou černou šňůru podle něj trochu zkresluje fakt, že tým hrál se všemi soupeři z první čtyřky. Výjimkou byl nepovedený zápas v Bystřici a naposledy ve středu porážka v Novém Městě, které má ovšem aktuálně famózní formu. „Z těch rovnocenných soupeřů jsme hráli jen s Bystřicí, až teď nás čeká další, který by měl být srovnatelný s námi,“ podotýká Havránek. Ten hodně čeká od návratu středopolaře Jiřího Chlupa, který na Vrchovině chyběl kvůli pracovním povinnostem, naopak mu bude chybět vyloučený Máca.

Ve Žďáře pochopitelně sílu soupeře nepodceňují. „Velká Bíteš je nebezpečný a bojovný soupeř. Strašně důležitá bude první branka. Příslibem je náš výkon v posledním zápase ve Slavičíně,“ podotkl Vanko.
Co se týče žďárských absencí s jistotou nenastoupí jen dva dlouhodobí marodi. Pro útočníka Václava Pohanku a středopolaře Jana Nedvěda sezona skončila. „Pohanka už rehabilituje a nyní začne i Nedvěd,“ dodal Vanko.

Na startu jubilejní 30. Jarní rallye Vysočina 2017 je celkem 42 posádek, z nich je cirka dvanáct ze zahraničí. Foto: Deník/Zlata Ptáčková
OBRAZEM: Kolona veteránů projela i Žďárem nad Sázavou