TŘEBELOVICE – ŠTĚPÁNOV 0:4

Hostům vyšel vstup do utkání. Kovalchuk za pomocí větru poslal míč z 60 metrů za záda Nesiby, který stál na velkém vápně. Ve druhém poločase zvýšil z trestného kopu opět Kovalchuk. Hrálo se oboustranně důrazně a bojovalo o každý metr hřiště. Zatímco Třebelovicím vázla koncovka, Štěpánov se ve zbytku zápasu prosadil ještě dvakrát. „Nemůžu říct, že bychom něco vypustili. Makali jsme a vytvořili si dokonce i víc šancí, ale neproměnili je. Mrzí mě, že jsme nedali ani čestnou branku," shrnul domácí trenér Bohuslav Veverka.

Góly: 4. a 60. Kovalchuk, 63. Šikula, 78. Sedláček. Rozhodčí: Masopust. ŽK: 1:1. Diváci: 90. Poločas: 0:1. Třebelovice: Nesiba – Kotačka, Petr Sedlák, J. Jurka, Coufal (58. R. Čurda), Novotný, J. Čurda, Kapko, Janíček, Michal (78. Kabelka), Krula.

HARTVÍKOVICE – RAD. SVRATKA 2:2

Domácí nezačali dobře. Už ve 20. vteřině obrana ztratila míč a této chyby využil hostující Plhal. Hartvíkovice zvedly hlavu a po centru zpráva brzy srovnal J. Sýkora. Jenže další šance hostitelů zůstaly nevyužity, a to Radešínská Svratka potrestala ještě do poločasu. „Pořád nás trápí koncovka. V první půlce jsme neplnili taktické pokyny a dělali chyby," posteskl si domácí trenér Luděk Hadraba. Jeho svěřenci po změně stran zabrali a hra se více podobala představám kouče. Zaslouženou odměnou bylo vyrovnání. Vlk na vlastní polovině založil útočnou akci, když po křídle vyslal J. Sýkoru a sám si nasprintoval až do vápna, kam mu Sýkora míč vrátil – 2:2. A nemuselo zůstat jen u toho. V nastaveném čase totiž Moczárovu hlavičku po rohu vykopával z čáry hostující obránce. „Za druhý odmakaný poločas si hráči zaslouží pochvalu. Nevyhráli jsme jen díky neproměňování šancí, což nás v sezoně stálo už moc bodů. Remízu beru jako ztrátu, i když jsme dotahovali," hodnotí hartvíkovický lodivod.

Góly: 6. J. Sýkora, 69. Vlk – 1. a 43. Plhal. Rozhodčí: Holub. ŽK: 0:2. Diváci: 100. Poločas: 1:2. Hartvíkovice: Chalupa – D. Outulný (70. Moczár), M. Kopuletý, J. Sýkora, M. Outulný, Kafka (87. J. Melkes), Hadraba, Záviška, Rous (46. Vlk), M. Sýkora, Horký.

KŘOVÍ – NÁMĚŠŤ-VÍC. 2:4

V souboji druhého s posledním šli překvapivě do vedení fotbalisté Křoví. Ačkoliv Náměšť byla fotbalovější, po zbytečném faulu gólmana Bartoška na Škorpíka kopali domácí penaltu, kterou bez problémů proměnil Tichý. Hosté vyrovnali po půlhodině hry, kdy na zadní tyči dorážel Kučera. Ve 40. minutě Náměšť vedla, Durajka poslal trestný kop k tyči. Na 3:1 pak zvýšil efektním lobem Rubák. Také ve druhé půli se jako první gólově prosadilo Křoví. Na dlouhý aut Roštínského si naskočil Martin Němec, po jeho souboji s hostujícím gólmanem se míč odrazil k Tichému a ten jej uklidil do sítě. Křoví pak mělo převahu a Náměšť se pouze bránila, ale z žádné z velkého množství standardních situací nezahřmělo. Devět minut před koncem ztratili domácí balon na polovině hřiště a soupeř brejk tři na jednoho využil. „V první půlce jsme byli lepší. Po změně stran jsme dostali rychlý gól po chybě a tím dostali soupeře na koně, než jsme přidali čtvrtou branku," hodnotí náměšťský kouč Petr Kylíšek.

Góly: 18. a 48. Tichý (první z PK) – 31. Kučera, 40. Durajka, 42. Rubák, 81. Rybníček. Rozhodčí: Kuchyňa. ŽK: 3:4. Diváci: 55. Poločas: 1:3. Náměšť-Vícenice: Bartošek – Anna (60. Heres), Lampíř, Čermák, Rous – Klíma (30. Jonák), Durajka, Rubák, Preisner (71. Kopuletý) – Rybníček, Kučera.

KNĚŽICE – DUKOVANY 0:5

Domácí tušili, že proti to lídrovi budou mít těžké, a také měli. Dukovanům navíc vyšel parádně úvod, když je už ve 4. minutě poslal do vedení Hron. To však favorita trochu ukolébalo, ale protože Kněžičtí byli v ofenzivě na štíru, tak se šlo do kabin za hubeného vedení hostů. Ti ale měli i start do druhé části skvělý, a když Pelán zvýšil na 2:0, bylo takřka hotovo. Výhru Dukovan pak ještě pojistil trojlístek Kunc, Hron, Koníř.

Góly: 4. a 79. Hron, 48. Pelán, 64. Kunc, 90. Koníř. Rozhodčí: Zadina. ŽK: 1:1. Diváci: 80. Poločas 0:1. Dukovany: Boreš – Němec, Kunc, M. Vojtíšek, J. Vojtíšek – Prokeš, Sedláček, Hron (81. Železník), Řezáč (46. Pelán) – Koníř, Černý (76. Pislcajt).

MĚŘÍN – RAPOTICE 1:1

V souboji celků z horšího středu tabulky se body dělily. Na gólové situace se ovšem diváci pořádně načekali. Do vedení dostal Měřín až v 76. minutě Matoušek. Když už to vypadalo, že si domácí připíšou důležité tři body, vyrovnal dvě minuty před koncem Sobotka. Měřín tak získal první jarní bod.

Góly: 76. Matoušek – 88. Sobotka. Rozhodčí: Fridrichovský. ŽK: 2:3. Diváci: 72. Poločas: 0:0. Rapotice: T. Laš – Stehlík (79. Císař), Švarc, Opálka, Martin Laš (82. Pavlíček), P. Matoušek, J. Matoušek, Illek, Sobotka, Liška, Milan Laš.