„Víme, že ho to v minulosti v Třebíči bavilo a práce u nás se mu líbila. Navíc mu nevadí, že chceme stavět především na mladých hráčích,“ řekl výkonný ředitel klubu Pavel Němec.

Po roce tak u týmu končí Michal Sobota, který byl na jaře u sestupu z MSFL a také u následného nepovedeného divizního podzimu. Výsledky ovšem nebyly důvodem jeho odchodu.

„Jsme si vědomi, že to trenér Sobota se současným kádrem neměl jednoduché, a nebránili se další spolupráci. Nově má ale časově náročné zaměstnání, které nešlo s rolí hlavního trenéra skloubit. Zároveń se však nechceme vzdát jeho služeb úplně a jednáme o jiné formě jeho vazby na náš klub,“ podotkl Němec.

I když se Vašíček vrátil do známého prostředí, hráčský kádru se od jeho dob změnil k nepoznání.  „Byl tu jen Petr Florián, který teď začíná po zranění. Jinak jde o omlazený tým plný odchovanců. Je výzva pracovat s hráči, kteří se ještě mohou zlepšovat. V podstatě do toho jdu s tím, že nemám co ztratit, pouze si udělat jméno,“ usmívá se Vašíček.
Boj o záchranu mu prý nevadí. „Nejsem trenér, který by se rád pohyboval někde ve středu tabulky, to není motivující. Tady je jasným cílem záchrana a my se o ni chceme pokusit,“ upozornil.

Před sebou vidí pouze jarní část, další případnou spolupráci zatím neřeší. „Chceme zachovat divizní příslušnost, pak se můžeme bavit dál,“ podotkl.

O podobě realizačního týmu zatím nemá jasno. Do přípravy vstoupil bez asistenta. „Prozatím jsem se toho ujal sám,“ potvrdil.

Vašíčka na přelomu uplynulého desetiletí v Třebíči dvakrát střídal Libor Zelníček. V prvním případě to bylo z důvodu odchodu do Blanska, ve druhém na podzim 2011 odstoupil po sérii nepříznivých výsledků. Tým opět převzal Zelníček, pomohl ho zachránit a následující sezonu s ním postoupil do MSFL. V létě 2016 odstoupil a pro podzim ho nahradil Richard Zeman. Po jeho zimním odchodu do Vrchoviny mužstvo převzal Michal Sobota.

Vašíček od svého posledního působení v Třebíči trénoval jihomoravské soutěže. Ještě na podzim vedl v krajském přeboru Ráječko.

V létě 2013 o jeho služby stála divizní Vrchovina, tehdy však z časových důvodů odmítl. „Bylo to období, kdy jsem měl náročnější práci a děti byly ještě malé, teď je situace jiná, proto si rád znovu vyzkouším divizní úroveň,“ dodal.