V. MEZIŘÍČÍ - PELHŘIMOV 5:0

Hosté se hned v úvodu dostali k sérii rohových kopů, ale od té chvíle se hrálo převážně na jejich polovině. V 11. minutě poslal přesnou přihrávku do vápna Smejkal, Simr pustil míč za sebe a Dufek pohotovou střelou rozvlnil síť. Gól domácí hráče uklidnil, ti zpřesnili kombinaci, dobře se pohybovali bez míče a dostávali Pelhřimovské pod tlak. Po dvaceti minutách nahradil zraněného záložníka Berku uzdravený Patrik Mucha a byl to právě on, kdo hlavou zužitkoval přesný rohový kop Netrdy. Otočit kormidlem zápasu se pokusil Bartoň, ale jeho ránu do šibenice vyrazil pohotový Invald. A tak udeřilo na druhé straně po dalším rohu Netrdy. Moravec balon před Simrem ještě odvrátil, ale Zdeněk Mucha ho produktivnímu útočníkovi vrátil a ten zpečetil výsledek první půle na 3:0.

Hned po návratu z kabiny našel Smejkal Dufka, který zpětnou přihrávkou oslovil Netrdu, a vyhlášený asistent většiny meziříčských branek zvýšil pohotovou ranou na 4:0. Debakl dovršil znovu Netrda, jenž dorazil volej Jaroše. Pelhřimovský zmar dovršil Homolka, který zcela sám před Invaldem selhal.

„Jsem rád, že hráči po těch dvou porážkách dodrželi všechny taktické pokyny a sami sebe, diváky i ostatní kritiky přesvědčili o tom, že umí hrát líbivý fotbal," chválil své svěřence meziříčský trenér Libor Smejkal.

Góly: 11. Dufek, 27. P. Mucha, 40. Simr, 46. a 63. Netrda. Rozhodčí: Soukal. ŽK: 2:3 (Berka, P. Mucha Naniaš, Hložek, Niederle). Diváci: 380. Poločas: 3:0. V. Meziříčí: Invald Z. Mucha, Souček, Pokorný, Bouček Dufek, Berka (23. P. Mucha), Šimáček, Smejkal (74. Vítek), Netrda Simr (46. Jaroš). Pelhřimov: Moravec Čížek, Vacek, Hložek, Klofáč (64. Ducha) Benda, Kmoch (46. Kocián), Niederle Homolka Bartoň (66. Nebeský), Naniaš.

HODONÍN - VRCHOVINA 3:1

Vrchovina přijela do Hodonína v pozici lídra tabulky, ale jako by se nečekaného vedení zalekla. „Od začátku jsme neexistovali. Domácí nás přehrávali ve všech herních činnostech. Rychlostně jsme je vůbec nestíhali a z naší strany to bylo jen čekání na gól," nebral si servítky kouč Richard Zeman. Ten se musel poprvé obejít bez kapitána Lukáše Michala a jeho nepřítomnost byla znát. „Ztráta Michala se ukázala být citelná," odvětil na otázku Zeman.

Jediný světlý moment zápasu přišel ve 42. minutě, kdy Follprecht našel rozběhnutého Brabce, a ten se trefil parádně do šibenice. „Bohužel jsme se v kabině neprobrali a hned jsme inkasovali," štvalo kouče. Alespoň bod hosté ztratili v 68. minutě, kdy se po centru prosadil Šturma. V zápětí se z pokutového kopu trefil Švrček, a bylo hotovo. „Porážka o dvě branky odpovídá. Náš výkon byl z pozice lídra tabulky až nedůstojný. Spíš to vypadalo, že na jih Moravy přijel poslední mančaft," uzavřel Richard Zeman.

Góly: 51. a 71. Švrček (druhý z PK), 68. Šturma - 42. Brabec. Rozhodčí: Mikyska. ŽK: 1:4 (Polák M. Skalník, Drdla, L. Smetana, Buchta). Diváci: 100. Poločas: 0:1. Vrchovina: Vítek Buchta, L. Smetana, Follprecht, Drdla (85. J. Skryja) Brabec, Chmelíček (63. Komínek), K. Skalník, Šandera M. Skalník (85. Petr Sodomka), Zedníček.

BYSTŘICE - TŘEBÍČ 1:1

Bystřice vstoupila do zápasu velmi organizovaně. Její hlubší blok dělal Třebíči starosti a prakticky jí znemožňoval jakékoliv šance. V jediné se ocitl Florián, ale střelecké štěstí si vybral ve středečním poháru, protože z boku nastřelil jen tyč.

Ve 34. minutě se z gólu radovali domácí. „Vlastní hráč Třebíče prodloužil balon na tyčku, a Nepejchal už jen dorážel," popsal inkriminovaný moment domácí trenér Karel Fencl.

Hned po změně stran se prosadil i favorit zápasu. Centr z boku Bystřičtí odvrátili na velké vápno, kde se do balonu opřel Ivan Čermák a křižnou ranou vyrovnal. Rozhodnout mohl Herc, ale jeho pokus vytěsnil gólman Novotný na tyč. Domácí se většinu času snažili hrát na brejky, stříleli z dálky, ale Zrzavý vše s přehledem pochytal. „Zápas skončil spravedlivou remízou. V závěru už mi přišlo, že hostům dochází po tom náročném programu dech," řekl Fencl. „Bystřice hrála disciplinovaně. Naopak my jsme hráli špatně a tři body jsme si nezasloužili," zhodnotil Pavel Němec.

Góly: 34. Nepejchal - 47. I. Čermák. Rozhodčí: Reich. ŽK: Bez karet. Diváci: 400. Poločas: 1:0. Bystřice: Novotný R. Sklenář, Vícha, Chocholáč, Hrubeš Z. Sklenář (88. Padrtka), Illek, Zbytovský, Krošlák (81. Cacek) Nepejchal (75. Karásek), Prášil. Třebíč: Zrzavý Š. Svoboda, Komínek, Mička, Chalupa Herc, Podzemský, P. Čermák (46. Andrejič), Kostelecký Florián, I. Čermák.

BYSTRC - SLAVOJ POLNÁ 2:4

Úvod utkání překvapivě patřil Polné, která měla více ze hry, ale do vyložené šance se nedostala. A tak se dlouhou dobu skóre neměnilo, než na sebe vzal zodpovědnost domácí Košulič, který prostřelil Skočdopoleho. Bystrc vedoucí branka nakopla a zbytek první půlky se hrál v její režii.

Ovšem po přestávce Slavoj šlápl na plyn a po dalších deseti minutách hry dokonal obrat. Nejdříve vyslal Kaplan do lajny nádhernou přihrávku na Hrona, který adresoval míč na nekompromisního Kováře. A další podobná akce znamenala vedení Polné. Tentokrát Hron našel bezchybného Kaplana. Bystrc sice vzápětí vyrovnala po chybném odkopu hostů, ale závěr utkání patřil Slavoji. Robert Caha vymyslel parádní pas na Hrona, který šel sám na gólmana, a nezaváhal. Pojistku pak přidal po Kaplanově přihrávce Bambula.

Góly: 34. Košulič, 61. Janíček - 46. Kovář, 55. Kaplan, 76. Hron, 87. Bambula. Rozhodčí: Skřítecký. ŽK: 1:3. Diváci: 252. Poločas 1:0. Slavoj Polná: Skočdopole Černý, Kučera, Urbánek, R. Caha Bambula, Pražák, Lovětínský, Hron (86. Klimeš) Kaplan, Kovář (76. J. Caha).

Ostatní výsledky 8. kola: Líšeň Napajedla 3:2 (2:1), Otrokovice Bohunice 3:0 (1:0), Spytihněv Vracov 5:0 (0:0), Tasovice Vyškov 1:1 (0:0).