OTROKOVICE – V. MEZIŘÍČÍ 4:0


V první šanci se ocitli domácí, ovšem Invald svůj tým podržel. Na druhé straně mohl otevřít skóre Souček, jehož pokus zblízka šel těsně vedle tyče zkoprnělého gólmana. Otrokovice byly v tomto utkání nesmírně produktivní. Během třinácti minut šly do tříbrankového vedení. Ve druhém dějství se Velké Meziříčí snažilo o kontaktní gól, ale slibné příležitosti brankář domácích se štěstím likvidoval. V závěru navíc přidal pojistku Hrnčiřík a uzavřel účet zápasu.

Góly: 19. Čermák, 24. Vančura, 32. Drotár, 87. Hrnčiřík. Rozhodčí: Hrůza. ŽK: 3:0. Diváci: 100. Poločas: 3:0. V. Meziříčí: R. Invald – Z. Mucha, P. Mucha, J. Krejčí – Dufek, Průša (67. Večeřa), Berka (46. E. Smejkal), Netrda – Hort, Jaroš, Souček (46. Ďurica).

ŽĎÁR N. S. - VYŠKOV 1:0


Utkání začalo oboustranně aktivně, ale střelci ve svých pozicích branku minuli. Vyložené příležitosti měli domácí. Bureš našel Chmelíka, který ale trefil jen připraveného gólmana. To samé se po Maškově akci podařilo Bratršovskému. Druhé dějství začali obrovskou šancí hosté, ovšem Ličku nadvakrát skvěle vychytal Pospíchal. Na druhé straně jen těsně vedle střílel Vomela. Rozhodnutí přišlo sedm minut před koncem. Heideho přetažený centr vrátil hlavou před branku Bratršovský a Suský se hlavou nemýlil.


„Hrálo se oboustranně výborné utkání. Soupeř byl kvalitní a tří bodů si nesmírně ceníme,“ řekl kouč Žďáru Libor Štourač.

Gól: 83. Suský. Rozhodčí: Seidl. ŽK: 2:0. Diváci: 130. Poločas: 0:0. Žďár n. S.: Pospíchal – Bureš, Suský (86. Sysel), Šindelka, Vomela – Malínek (90. Rakšány), Otoupalík (68. Heide), Chmelík, Mašek – Bratršovský, Pohanka.

SLOVÁCKO B - TŘEBÍČ 1:1


Hrstka diváků na stadionu v Kunovicích neviděla v Kunovicích během první půle atraktivní fotbal. Hra se odehrávala především ve středu hřiště bez přímé střely na branku na obou stranách. Jediný rušný moment přinesla 20. minuta, kdy po chybě hostí ve středu hřiště podnikli domácí rychlý protiútok a třebíčský Komínek zastavil pronikajícího Dolinu pouze za cenu faulu a žluté karty až v pokutovém území. Střeleckou mizérii prvního poločasu potvrdil i Ruman, který ze značky pokutového kopu mířil mimo tři tyče.


Hned na začátku druhé půle mohli jít hosté do vedení, ale Pacholík tváří v tvář domácího brankáře místo pohotového zakončení volil zpracování míče a bylo po šanci. Hned z protiútoku hostitelé zahrávali rohový kop a Ruman nikým neatakován hlavou poslal Slovácko do vedení. V 69. minutě se snažil v domácím pokutovém území prosadit třebíčský Kratochvíl, ale jeho průnik a obrana jeho střelu zblokovala. Nejvydařenější akce celého utkání přišla v 86. minutě, kdy po křížném centru hostující Smažil z levé strany hřiště našel před brankou osamoceného Kuladana a ten z malého vápna vyrovnal na konečných 1:1.

Góly: 50. Ruman – 86. Kuldan. Rozhodčí: Tomanec. ŽK: 0:3. Diváci: 83. Poločas: 0:0. Třebíč: Beer – Š. Svoboda, Komínek, Vejmelka, Kuldan – Pacholík, D. Novotný (59. Kopeček), Chlup (83. Linhart), Smažil – Procházka, Kratochvíl.

PELHŘIMOV – ŠARDICE 1:1


Šardice doslova vletěly do utkání, jak se na lídra tabulky patří. Hned v první minutě si vytvořily tři šance, při poslední pálil z velkého vápna Sukup. Domácí se osmělili až po jedenácti minutách, když z dálky zkoušel pozornost gólmana Fišer. Ve 26. minutě zaplavala ve vzduchu střela Sukupa a Moravec vyrazil reflexivně ramenem. Tři minuty před poločasem už se skóre měnilo. Pelhřimovskou obranou prokličkoval Režný, naservíroval míč Crlovi, který bez problémů trefil prázdnou branku. Domácí se ve hře dopředu trápili, vázla především koncovka. V 54. minutě vystřihl nádherné nůžky Smrčka, ale z hranice velkého vápna těsně minul. Pelhřimov se ale dočkal. Čtyři minuty před koncem se snažil gólman Štěpnička zachránit míč před rohovým kopem, ale vyrazil ho přesně k Čihákovi, který ho z nulového úhlu poslal do branky.


„Připravili jsme se na lídra tabulky svědomitě a snažili jsme se především dodržet zadanou taktiku. Jsem s naší hrou spokojen, hráči zápas odmakali na plný plyn a dodrželi přesně mé pokyny. Jsem spokojen i s mladíčkem Maškou, který především po vysunutí dopředu zahrál velmi dobře,“ ohodnotil utkání trenér Pelhřimova Ján Kubík.

Góly: 86. Čihák – 42. Crla. Rozhodčí: Kratochvíl. ŽK: 1:1. Diváci: 180. Poločas: 0:1. Pelhřimov: Moravec – Kmoch, Kocián, Kořínek, Smrčka – Čihák, Fišer, Nepovím (4. Maška, 88. Cech), Čihák – Liška, Krtek (90. Martin Dvořák).

Ostatní výsledky 28. kola: Napajedla - Uherský Brod 0:3, Rosice - Boskovice 2:0, Konice - Blansko 2:1.