„Sice ztrátu máme, ale pokud budou soupeři ztrácet, můžeme mít ještě šanci,“ tvrdil před startem odvet trenér Libor Zelníček.


Soupeři ztrácejí, jenže fotbalisté HFK také. Zelníček hodnotil výkon svých svěřenců tradičně vyrovnaným hlasem, jeho nitro však kypělo vzteky.


„Porážka ve Velkém Meziříčí nás odsoudila. S vedením klubu se snažíme navodit atmosféru, abychom o postup hráli, ale těžko nám to bude co platné, když tak k tomu nepřistoupí hráči. Asi jim současný stav vyhovuje,“ ulevil si.


„Zápas musíme s hráči rozebrat, výkon byl ještě horší než s Rousínovem (na úvod remíza 1:1 – pozn. autora): Snažili jsme se vytáhnout hru a hrát ofenzivně, ale někteří hráči měli slabší den. Nebýt Beera, odjeli jsme s debaklem. Slušné utkání má za sebou ještě Komínek, to je vše,“ konstatoval.


Třebíčská hra ostře kontrastovala s exhibicí nad Pelhřimovem, který v minulém kole rozdrtila 5:0. Až na hlavičku Smažila v útoku nic nevymyslela, v obraně HFK kupil chybu na chybu. Rychle zapomenout bude muset hlavně stoperská dvojice Havránek, Kopeček.


Že by na tým „zafungoval“ brzký začátek v 10.15 umocněný ještě změnou času na letní? „Mátožní jsme byli od začátku, to je pravda. Ale změně času bych to nepřičítal, třeba loni jsme tady dopolední zápas zvládli a v pohodě vyhráli 3:0. Možná nám spíš vadil přechod z umělé trávy na přírodní,“ uzavřel Zelníček.