ŽDÍREC – V. MEZIŘÍČÍ 0:0

V prvním poločase byli o něco aktivnější domácí, kteří se dostávali do šancí zejména z rychlých protiútoků. Do velké šance se jako první dostal v 25. minutě Chmelík, ale sólo poslal jen vedle tyče. Ve 37. minutě se v podobné situaci ocitl Hanousek, ale ten pro změnu našel jen Trnavského náruč. Velké Meziříčí si v úvodní pětačtyřicetiminutovce žádnou vážnější šanci nevytvořilo.

Po přestávce začali pro změnu lépe hosté. V první šanci se ocitl Kratochvíl, ale neuspěl podobně jako později Beran. Ten šel sám na brankáře, ale Žďánský jeho kličku vystihl. Štěstí nepřálo ani domácímu celku, když Roman Mareš v 74. minutě nastřelil tyč.

„Museli jsme vyhrát. Remíza je pro nás málo, i když průběhu zápasu asi odpovídá. Potápěla nás nekvalita ve finální fázi,“ ohlédl se za utkáním kouč Dekory Marek Štukhejl. „Byla to spravedlivá remíza. Vyhrát mohly oba celky. V prvním poločase byl o něco lepší Ždírec, ve druhé půli jsme byli zase lepší my. Na šance to bylo 3:3, takže remíza odpovídá i průběhu hry,“ prohlásil trenér Velkého Meziříčí Roman Kotol.

Rozhodčí: Pojezný. ŽK: 3:2. Diváci: 200. Poločas: 0:0. Ždírec: Žďánský - Sobotka, Čalkovský, Klupka, Takács - Šnobl, R. Mareš, Carda, Smejkal, Chmelík - Hanousek. Velké Meziříčí: Trnavský - L. Berka, P. Mucha, Klusák, Kerejčí - Dufek (70. Brychta), Pokorný, O. Loup, L. Němec (78. Kafka), Kratochvíl (85. Souček) - Beran.

ŽĎÁR N. S. – OTROKOVICE 3:3

Ve Žďáře se střetly týmy, kterým v podstatě už o nic nejde, a bylo to znát. Uvolněnou podívanou odstartovali domácí neproměněnými šancemi, naopak Otrokovice svoje kontry proměnily. Ve druhé půli se Žďár vzpamatoval, nejprve snížil Procházka a poté vyrovnal Zedníček. Šest minut před koncem se trefil i střídající Raška, jenže domácím obrat nevyšel. Na konečných 3:3 vyrovnal Jurčík.

„Byl to vyrovnaný fotbal, který měl divizní parametry. Na týmech bylo vidět, že hrají uvolněně, a remíza je spravedlivá,“ řekl žďárský kouč Libor Štourač.

Góly: 58. Procházka, 79. Zedníček, 84. Raška - 26. Mastchovský, 29. Hrnčiřík, 87. Jurčík. Rozhodčí: Petr. ŽK: 3:1. Diváci: 200. Poločas: 0:2. Žďár n. S.: Pospíchal - Bureš, Sysel, Šindelka, Vomela - Hirsch, Mašek (76. Raška), Bratršovský, Procházka, Zedníček (90. Řeháček) - Uchytil.

VYŠKOV – TŘEBÍČ 1:1

Po oťukávací desetiminutovce přišla první výrazná akce třebíčského Koníře, při které se vytáhl gólman Kopáček a na druhé straně hned gól. V závěru úvodní čtvrthodinky hry po sérii rohů dal naslepo míč do ohně od autové čáry Horváth a našel přesně Jakuba Hanuse. Ten těžkou příhru zvládl a volejem neomylně poslal své barvy do vedení.

Po půlhodině hry však třebíčského Pospíchala našel pohotový pas spoluhráče ve vápně a následně šel k zemi po zásahu bránícího Bárty. Míč si totiž na distanci jedenácti metrů postavil Koníř a s přehledem k tyči proměnil, a zajistil tak dělbu bodů.

Góly: 13. Hanus - 31. Koníř (PK). Rozhodčí: Tomanec - Miko, Bartoň. ŽK: 1:1. Diváci: 120. Poločas: 1:1. Třebíč: Beer - Brabenec (58. Václavek), Cupák, Dvořák, Vejmelka - Křivánek (73. Linhart), Kopeček, Koníř, Smažil - Pospíchal, Karásek.
Ostatní zápasy 28. kola: Mohelnice – Líšeň 1:3, Napajedla – Rousínov 2:0, Hulín – Protivanov 5:0, Rájec – Boskovice 3:1, Konice – Šardice 3:4.