ŽĎÁR N. S. – VRCHOVINA 3:1

První poločas ostře sledovaného derby přinesl nezáživný fotbal. Kdo ho zmeškal, vůbec nemusel litovat. K vidění nebyla žádná gólová šance, takže diváky nejvíc zvedla ze sedadel vzájemná potyčka mezi Burešem a Wolkerem oceněná žlutými kartami.

Po změně stran se však začaly dít věci. Domácí fotbalisté vyměnili modré dresy za černo-bílé a postupně začali ovládat hru. Po rychlé rozehrávce Heideho v 51. minutě Malínek ještě přestřelil, ale v 67. minutě gólově dokončil akci Chmelíka. Za dvě minuty bylo v táboře domácích fanoušků ještě veseleji. Obrana Vrchoviny po trestném kopu Otoupalíka neuhlídala do té doby nevýrazného Pohanku a ten zvýšil na 2:0. Trenér Zeman zareagoval dvojím střídáním a v 76. minutě se trestném kopu prosadil pohotový Polnický. Jenže jiskřička naděje nedoutnala pro hosty dlouho, v 84. minutě se před Vítkem zjevil znovu nepokrytý Pohanka a definitivně rozhodnul.

„Pro vývoj zápasu byly klíčové naše dva rychlé góly. Více jsme se tlačili dopředu, více se pokoušeli o kombinační hru po zemi, za to jsme byli odměněni,“ uvedl po zápase trenér vítězů Petr Nedvěd.

„Žďár vyhrál zaslouženě. Rozhodla jeho větší kvalita v útoku a naše divizní nevyzrálost v defenzivě,“ hodnotil duel jeho protějšek Richard Zeman.

Góly: 67. Malínek, 69. a 84. Pohanka – 76. Polnický. Rozhodčí: Kolář, ŽK: 4:3. Diváci: 600. Poločas: 0:0. Žďár: Pospíchal – Heide, Štursa, Šindelka, Vomela (47. Mašek) – Malínek, Bratršovský, Otoupalík (82. Schneider), Bureš – Chmelík, Pohanka. Vrchovina: Vítek – Polnický, L. Smetana, O. Poul, Kalich – O. Šustáček (30. Komínek), Wolker, Michal, Šandera – K. Skalník (73. M. Skalník) – Buchta (73. Kolařík).

TŘEBÍČ – HODONÍN 4:1

Domácí se ujali vedení po parádní dalekonosné střele Chlupa už ve 13. minutě. Hosté kontrovali o devět minut později, kdy se po skrumáži před Beerovou brankou prosadil Šenk a bylo srovnáno. Domácí mohli jít opět do vedení ve 26. minutě, ale křižnou střelu Pacáka nikdo neusměrnil do sítě, a tak míč skončil vedle branky.

Hostitelé se dočkali ve 45. minutě. Chlup vyslal na zteč Floriána, který nedal hodonínskému brankáři žádnou šanci a zajistil Třebíči poločasové vedení.
Vstup do druhého dějství vyšel lépe domácím. Už ve 49. minutě na levé straně hřiště se zmocnil míče Pacák, předložil jej Chlupovi, který zvýšil na 3:1.
Třebíčští ve zbytku zápasu soupeře k ničemu nepustili a vítězství korunovali v 89. minutě, kdy Pacák po sólu z vlastní poloviny hřiště upravil na konečných 4:1.

Góly: 13. a 49. Chlup, 45. Florián, 89. Pacák – 22. Šenk. Rozhodčí: Hanák. ŽK: 4:1. Diváci: 280. Poločas: 2:1. HFK Třebíč: Beer – Svoboda, Havránek, Křivánek, Čermák – Pacholík (83. Chalupa), Linhart, Chlup, Smažil (89. Flekal) – Florián (58. Durda), Pacák.

V. MEZIŘÍČÍ – ROSICE 0:2

Do optimální provozní teploty se jako první dostali hosté, když v 8. minutě po zaváhání obrany spálili dvě po sobě jdoucí tutovky. Malata nejprve orazítkoval břevno a Pšikalova dorážka skončila na tyči. Meziříčští vzápětí kontrovali z rohových kopů. Hlavičky Jaroše a Zdeňka Muchy však letěly těsně mimo. Po půlhodině hry už měli domácí míč častěji na svých kopačkách, ale ve finální fázi jim scházela buď přesnost, nebo větší důraz. Před přestávkou zahrozili i Rosice, rána Dufka však lízla jen patku vzdálenější tyče.

Na začátku druhé půle se vyznamenali brankáři. Nejdříve Kruba zázračně vytěsnil Malatovu výživnou střelu do šibenice a posléze nechal Jaroš hlavičkou k tyči vyniknout hostujícího brankáře. Nejvážněji to s Rosicemi vypadalo při rohu s pořadujícím číslem sedm. Gólovou radost hlavičkujícího Zdeňka Muchy však překazil obránce na brankové čáře. Udeřilo tak na druhé straně. Po rohu se hlavou prosadil zcela nekrytý Novák. Střídající nejmenší hráč na hřišti tak potopil celek, za nějž v minulosti nastupoval. O vyrovnání se mohl v mžiku postarat Jaroš, ale trefil jen břevno, a když byl z protiútoku odpískán pokutový kop, bylo hotovo.

„V prvním poločase jsme měli štěstí a ve druhém smůlu. Branku jsme nedali ani z těch nejvyloženějších šancí,“ řekl trenér Milan Volf.

Góly: 68. Novák, 72. Čoupek (PK). Rozhodčí: Petr. ŽK: 1:1. Diváci: 380. Poločas: 0:0. V. Meziříčí: Kruba – Z. Mucha, Z. Večeřa, Hort, J. Krejčí – Dufek, L. Němec, Pokorný (75. E. Smejkal), Netrda – Jaroš, Veselý (50. Beran).

VYŠKOV – PELHŘIMOV 3:0

Prvních patnáct minut byli hosté pod tlakem, když Vyškov kopal hned čtyři rohy, ani jeden z nich změnu stavu nepřinesl. Po dvaceti minutách se ale skóre měnilo, když se Rychlík pohotově otočil na hranici šestnáctky kolem obránce a špičkou zakončil k tyči. Potom se hra vyrovnala, přesto se do zakončení dostávali více domácí. Na druhé straně měl příležitost Benda, ovšem trefil jen gólmana. Deset minut před poločasem nahrál levý záložník Kropáčkovi, který se ve vyložené šanci nemýlil a zvýšil na rozdíl dvou branek. Po změně stran měl Pelhřimov lehkou územní převahu, ale kýžené branky se nedočkal. Vyškov si držel kontrolu nad vývojem zápasu, v 58. minutě nastřelil břevno. V 70. minutě se nechal nachytat na švestkách pelhřimovský gólman Moravec, když se nestačil vrátit do branky, a Lička ho povedeným lobem přehodil. Vyškov předváděl rychlou, tvrdou a agresivní hru, která Pelhřimovu neseděla a zaslouženě získal všechny body. Hosté prohráli po šesti vyhraných zápasech v řadě.

Góly: 21. Rychlík, 35. Kropáček, 70. Lička. Rozhodčí: Vedral. ŽK: 2:2. Diváci: 200. Poločas: 2:0. Pelhřimov: Moravec – L. Máca (75. Fišer), Kocián, Vacek, Naniáš – Benda, Málek (69. Vonásek), Průcha, Čihák (60. Sládok) – Krtek, Liška.
Ostatní výsledky 26. kola: Bystrc – Konice 0:0, Balnsko – Tasovice 2:0, Napajedla – Uh. Brod 3:0, Otrokovice – Sparta Brno 2:1.

Příští kolo: TŘEBÍČ – V. MEZIŘÍČÍ, Hodonín – Otrokovice, Sparta Brno – Blansko, Tasovice – ŽĎÁR N. S., VRCHOVINA – Napajedla, Uh. Brod – Vyškov, PELHŘIMOV – Bystrc.