Ostatním týmům z Vysočiny, včetně Pelhřimova, který se bodově dotáhl na první Hodonín, se nadmíru dařilo. Žďár doma rozstřílel Blansko, Velké Meziříčí uspělo v Uherském Brodě a Třebíč zvítězila podruhé v řadě, navíc na hřišti ambiciózního Vyškova.

PELHŘIMOV – VRCHOVINA 5:1

Na regionálním derby se citelně podepsal už jeho úvod. Z chyby brankáře Vítka těžil Krtek, a když hrubku obrany potrestal Liška, vedl Pelhřimov v 8. minutě už 2:0. Hosté sice zápas nezabalili, ovšem v prvním poločase nebyli očividně ve své kůži. V pohodě hrající domácí jim tak na přestávkovou cestu do kabin přibalili ještě dva góly. Ve 36. minutě neměl při střele Málka znovu čisté svědomí Vítek. Ve 41. minutě si sice hostující gólman s Naniášovým pokusem poradil, jenže Málek byl při dorážce nekompromisní.

Trenér Zeman o přestávce vymyslel dvě střídání, ale jeho týmu to moc nepomohlo. Vrchovina se prosadila až v 70. minutě, kdy darovanou penaltu proměnil Michal. Také Pelhřimov dostal pokutový kop darem, ale Čihák trefil tyč, takže tečkou za zápasem byla branka Vonáska po geniální uličce Průchy.

Góly: 36. a 41. Málek, 6. Krtek, 8. Liška, 82. Vonásek – 70. Michal (PK). Rozhodčí: Trávníček. ŽK: 0:3. Diváci: 130. Poločas: 4:0.
Pelhřimov: Moravec – Máca, Vacek, Naniáš, Smrčka (85. Klofáč) – Benda, Průcha, Málek (65. Vonásek), Čihák – Liška (85. Sládok), Krtek.
Vrchovina: Vítek – Kalich, Smetana, Burian (27. Poul), K. Skalník – Kolařík, Šustáček (46. Šandera), Wolker, Michal, Buchta – M. Skalník (46. Komínek).

UH. BROD – V. MEZIŘÍČÍ 1:2

V prvním poločase zahrozili jako první hosté, ale jejich příležitost skončila jen rohem. Uherský Brod sázel na rychlé protiútoky, ale k ničemu významnějšímu se nedostával.

Po přestávce domácí přikovali Meziříčské k velkému vápnu, ale branka nepřicházela. Na druhé straně hosté zahrávali pět rohů, ale ani jejich hráči branku neohrozili. Až v 74. minutě pláchl po pravé straně Bouček a ostrým přízemním centrem našel ve vápně Jaroše, jenž poslal svůj klub do vedení. Domácí vzápětí odpověděli trestným kopem Marka z pětatřiceti metrů, který napálil míč do břevna, odrazil se před brankovou čáru, ale rozhodčí Stloukal jej po konzultaci s pomezním nepochopitelně uznal. „Po zápase i domácí uznali, že to gól nebyl,“ kroutil hlavou vedoucí mužstva Lubomír Beroun.

Spravedlnost tak vzal do svých nohou Netrda, který si na levé straně obhodil svého strážce, předložil míč Hortovi, který parádní střelou k vzdálenější tyči rozhodl.

Góly: 80. D. Marek – 74. Jaroš, 89. Hort. Rozhodčí: Stloukal. ŽK: 0:1. Diváci: 100. Poločas: 0:0.V. Meziříčí: Kruba – Z. Mucha, Večeřa, Hort, Souček – Dufek, Berka (57. Bouček), Pokorný, Netrda – Jaroš (86. P. Mucha), Ďurica (54. Veselý).

ŽĎÁR N. S. – BLANSKO 6:1

Žďár na jaře doma ještě nevyhrál a ani úvod zápasu nenasvědčoval tomu, že by měl černou sérii přerušit. Hned ve 2. minutě se totiž nádherně trefil Jelínek, jenž svou ránu z pětadvaceti metrů poslal nechytatelně do šibenice. Domácí však měli po celý zápas více ze hry, dokázali Blansko zatlačit do defenzivy a prosazovali se i gólově. Z hattricku se už v 35. minutě radoval v poslední době nezastavitelný Bureš, když zejména jeho třetí branka po krásném vyšachování obrany stála za to.

Po přestávce zvýšil Pohanka na 4:1, a tak dostal příležitost na hřišti i Vojtěch Zedníček, který oslavil svůj návrat do divizního dresu stylově. V 86. minutě prostrčil Bureš míč na Chmelíka, tomu jeho střelu gólman jen vyrazil k Zedníčkovi, který si už v podobných situacích ví rady, 6:1. „Vojta za áčko nehrál tak čtyři roky, takže jsem pochopitelně rád, že mu to tam hned spadlo,“ smál se po utkání kouč Petr Nedvěd

Góly: 8., 17. a 35. Bureš, 55. a 79. Pohanka, 86. Zedníček – 2. Jelínek. Rozhodčí: Reich. ŽK: 0:0. Diváci: 50. Poločas: 3:1. Žďár n. S.: Pospíchal – Štursa, Řeháček (46. Mašek), Šindelka, Vomela – Bureš, Otoupalík (70. Zedníček), Bratršovský, Heide (80. Havlík) – Chmelík, Pohanka.

VYŠKOV – TŘEBÍČ 0:2

Hosté šli do vedení již v 17. minutě, kdy Chlup vyslal na zteč vyškovské branky Floriána, který za přispění obránce otevřel skóre. Vyškov se snažil prosadit zejména nakopávanými míči do vápna, ale pozorná třebíčská obrana soupeře do žádné šance nepouštěla.

Hned od úvodu druhého poločasu si domácí vytvořili územní převahu s řadou standardních situací, ale k zakončení se nedostali. Naopak v 55. minutě Linhart křižným centrem uvolnil Floriána, který se pokusil vyškovského brankáře přelomovat, ale přehodil i branku.

O osudu utkání rozhodla 84. minuta, kdy se ve velkém vápně před domácím obráncem prosadil Křivánek, nastřelil levou tyč Kopáčkovy branky a z následné dorážky pojistil třebíčské vítězství Pacák, který upravil na konečných 0:2.

Góly: 17. Florián, 84. Pacák. Rozhodčí: Chabiča. ŽK: 0:3. Diváci: 110. Poločas: 0:1. HFK Třebíč: Beer – Svoboda (25. Flekal), Komínek, Havránek, Chalupa – Pacák, Linhart, Chlup, Pacholík, Smažil (85. Durda) – Florián (74. Křivánek).
Ostatní zápasy 17. kola: Konice – Tasovice 0:3, Napajedla – Otrokovice 4:1, Bystrc – Hodonín 3:0.
Příští kolo: Hodonín – V. MEZIŘÍČÍ, Sparta Brno – TŘEBÍČ, Tasovice – Otrokovice, VRCHOVINA – Blansko, Uh. Brod – ŽĎÁR N. S., PELHŘIMOV – Napajedla, Konice – Vyškov, Rosice – Bystrc.