TŘEBÍČ – PROTIVANOV 0:0

V nepříliš pohledném utkání s minimem příležitosti na obou stranách se poprvé do příležitostí dostali domácí. V sedmé minutě sklepl Pospíchal míč na velkém vápně hostí pro Koníře, který však pohotovou střelou trefil tyč. Z následného protiútoku mohli zahrozit i hosté, ale před ještě nedávno exligovým olomouckým Rojkou v poslední chvíli dobře zasáhl domácí Kopeček.

Po změně stran se Protivanov snažil prosadit centrovanými míči na Rojku, ovšem žádnou větší šanci si nevytvořil. Až v 50. minutě hostující brankář Vítek rychle rozehrál míč na Dostála, ten ale v tísni mířil z hranice velkého vápna mimo branku. O čtyři minuty později po rohovém kopu protivanovský gólman neudržel na malém vápně míč ve svých rukavicích a ve skrumáži Karásek trefil břevno.

Hosté měli největší příležitost v 73. minutě, ale Dostálovu dobře mířenou střelu třebíčský gólman Beer vytáhl na roh. V závěru domácí chtěli zvítězit, ale střely Koníře i Cupáka do černého nemířily.

„Byl to vyrovnaný zápas s kvalitním protivníkem, ve kterém nám v koncovce chybělo trochu štěstí,“ ohodnotil duel sportovní manažer Třebíče Pavel Němec.

Rozhodčí: Pala. ŽK: 1:1. Diváci: 120. Třebíč: Beer – Brabenec (86. Linhart), Kopeček, Cupák, Vejmelka – Durajka, Dvořák, Koníř, Smažil – Karásek (77. Václavek), Pospíchal (82. Florián).

ŽĎÁR N. S. – ŠARDICE 0:4

Hosté neměli v zápase sebemenší problém. Po přízemním centru je poslal do vedení Kučera. Před přestávkou přetavil standardku ze strany v pojistku Dorotík. Po změně stran pak utekl Švrček. Stejný hráč přidal i čtvrtý hřebíček do žďárské rakve. Snížit mohl na konci zápasu Bratršovský, který ovšem penaltu zahodil.

„Hosté potvrdili svou kvalitu. Na lavičce mají šest rovnocenných náhradníků a pět hráčů má ligové zkušenosti. To prostě muselo být znát,“ řekl žďárský kouč Libor Štourač.

Góly: 23. Kučera, 40. Dorotík, 50. a 83. Švrček Rozodčí: Kubica. ŽK: 3:2. Diváci: 270. Poločas: 0:2. Žďár n. S.: Pospíchal – Bureš, Raška (57. Šindelka), Sysel, Otoupalík – Hirsch, Bratršovský, Heide, Zedníček (70. Vomela) – Uchytil (55. Mašek), Procházka.

ŽDÍREC – HULÍN 0:0

Ždírec vstupoval do utkání v roli outsidera a s jasným úkolem. „Chtěli jsme hrát z aktivní zabezpečené obrany,“ prohlásil trenér Ždírce Marek Štukhejl. Což se jeho svěřencům dařilo naplňovat celý zápas.

Hulín se přes zarputilý obranný val domácích těžko prosazoval a za celý zápas vážněji neohrozil Žďánského. Naopak to mohli být domácí, kteří se mohli radovat ze tří bodů. Blízko gólu byl Klupka, který hlavičkoval po standardní situaci nepřesně, a Chmelík, jenž se ocitl sám před brankářem, ale jeho šance gólem také neskončila.

Posledních dvacet minut si Hulín vytvořil sice tlak, ale do gólových šancí se nedostával. „Tým podal obětavý výkon. Bod se proti takovému soupeři počítá,“ řekl Štukhejl.

Rozhodčí: Kůrka. ŽK: 1:2. Diváci: 230. Ždírec: Žďánský – Sobotka, Čalkovský, Klupka, Takács – Blažek, Carda (83. Hanousek), Smejkal, Chmelík, Šnobl – Kolouch.

VYŠKOV – V. MEZIŘÍČÍ 1:1

První se osmělili domácí, ale Mašlej mířil nad. Velké Meziříčí hrálo jednodušeji, ale účinněji. Zadákům utekl po straně Kratochvíl a pro nabíhajícího Dufka nebyl problém vstřelit vedoucí gól. „Přesně takhle jsme to chtěli. Nevymýšlet, zkusit to bez složité kombinace a vyšlo to,“ pochvaloval si velkomeziříčský kouč Roman Kotol.

Ve druhé půli jeho svěřenci hráli na brejky, ale řadu tutovek neproměnili. A to se vymstilo. Čtyři minuty před koncem hosté podcenili rohový kop a Baričák zblízka bez problémů zakončil.

Góly: 86. Baričák – 32. Dufek. Rozhodčí: ŽK: 1:1. Diváci: 200. Poločas: 0:1. V. Meziříčí: Trnavský – Hort, P. Mucha, Brychta, J. Krejčí – Dufek (85. Loup), Němec (77. Durda), Pokorný, Berka – Karásek, Kratochvíl.
Ostatní výsledky: Líšeň - Rousínov 1:0. Otrokovice - Boskovice 3:0, Mohelnice-Moravičany - Konice 3:0, Napajedla - Rájec-Jestřebí 1:0.