SLAVOJ POLNÁ V. MEZIŘÍČÍ 0:0

Přestože derby góly nepřineslo, hrál se od začátku utkání svižný fotbal se šancemi na obou stranách. V první půlce byli v poli o něco lepší domácí hráči, kteří se dostali i do několika slibných palebných pozic. Tu největší, kdy Adamec po brejku obešel i brankáře Invalda, zlikvidoval na poslední chvíli dobíhající obránce Velkého Meziříčí. Udeřit ze vzduchu mohl Kaplan, ale ani on se po rohu do černého netrefil.

Poločas hostům prospěl, přidalo se na důrazu a i Skočdopole se musel mít několikrát na pozoru. Kanonýr Simr ho ovšem překonat nedokázal. A když se neujal ani lob Lovětínského, jehož pokus skončil za brankou, body se v derby nakonec dělily.

Rozhodčí: Svoboda Běhal, Vedral. ŽK: Adamec, Urbánek Souček, Krejčí. Diváci: 405. Polná: Skočdopole Černý, Kučera, Urbánek, Caha Adamec, Pražák, Lovětínský, Tlačbaba (57. Bambula) Kovář, Kaplan. Velké Meziříčí: Invald Kohuň, Hort, Z. Mucha (51. Večeřa), Krejčí Smejkal, Souček, Berka, Netrda (76. Bouček) Görner, Simr.

TŘEBÍČ VYŠKOV 4:0

Domácí rozhodli kvalitním výkonem již v první půli, když byli aktivnější od úvodních minut. Nejprve Smažil s Durdou v dobrých pozicích mířili mimo tři tyče a po Durdově centru na zadní tyč hlavičkoval Smažil, ale jeho pokus Kopáček vytáhl na roh. Ve 29. minutě se na pravé straně uvolnil po autu Durda, který centrem našel na zadní tyči Smažila a ten za přispění hostujícího obránce otevřel skóre. Vyškov poprvé zahrozil, když po přihrávce zprava nechala obrana ve vápně volného Sigmunda, ale ten nepovedenou střelou Beera nevystrašil.

Stínem utkání bylo zranění hostujícího hráče Hodináře ze 45. minuty, který byl pro podezření silného otřesu mozku převezen do třebíčské nemocnice.

Domácí zvýšili ve 34. minutě, kdy Smažil vyslal na zteč Durdu, který přízemní střelou na zadní tyč nedal Kopáčkovi šanci. Těsně před pauzou Durda vyslal do samostatného úniku Floriána, který bez problémů stanovil poločasové skóre na 3:0.

Druhý poločas příliš fotbalové krásy nepobral, přesto domácí zvýšili v 70. minutě. Smažil se svojí rychlostí prosadil na levé straně a přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování I. Čermáka. Později se z půle hřiště řítil na hostující branku střídající Karásek, po jehož akci mohl skórovat Smažil, ale v dobré pozici mířil mimo.

Góly: 29. Smažil, 34. Durda, 44. Florián, 70. I. Čermák. Rozhodčí: Mikyska Hrůza, Žilka. Delegát: Laca. ŽK: 1:0 (87. Smažil). ČK: 0:1 (71. Palla). Diváci: 100. Poločas: 3:0. HFK Třebíč: Beer Svoboda, Komínek, Havránek, I. Čermák Durda, Linhart (73. Jakub), P. Čermák, Smažil Koníř (75. Karásek) Florián (64. Odehnal).

BOHUNICE VRCHOVINA 2:2

Po oboustranném oťukávání pálil v 18. minutě nad Michal a odstartoval tak hostující nápor. Stejný hráč posléze napálil ze standardky břevno. Kapitán Michal byl nadále při chuti, ale po Poláčkově oslovení míč společně s Brabcem do sítě neprotlačili. Protiakce skončila rohovým kopem, po němž Ukrajinec Shkurupii rozezněl břevno a Píšek z dorážky poslal domácí do vedení. Konec poločasu byl hektický. Nejdříve Shkurupii využil dokonalého zaspání celé defenzivy a nadvakrát překonal Vítka. Novoměstské vrátil zpět do zápasu okamžitě po rozehrání Poláček, jenž po Wolkerově pasu ukázkově zakončil.

Hned po přestávce oslovil Smetana opět Poláčka, který bombou tváří v tvář brankáři Cífkovi vyrovnal. To ale bylo ze strany Vrchoviny vše, a tak byli hosté za bod více než spokojeni, protože Bohunice až do závěrečného hvizdu ostřelovaly Vítkovu svatyni.

Góly: 30. Píšek, 42. Shkurupii 43. a 46. Poláček. Rozhodčí: Batík. ŽK: 0:2 (Procházka, K. Skalník). Diváci: 105. Vrchovina: Vítek Burian (46. Buchta), Smetana, Procházka Wolker Kolařík (80. Kalich), Michal, R. Chmelíček (65. M. Skalník), K. Skalník Brabec, Poláček.

ŽĎÁR N. S. SPARTA BRNO 4:1

V prvním poločase byli domácí aktivnější. Sparta se prezentovala zataženým obranným blokem a hrou na brejky. Hostující defenzivu v 19. minutě poprvé rozbil hlavičkující obránce Štursa. Brňané mohli srovnat krok, ale jejich dobře rozehraný protiútok zastavil do sestavy se navrátivší gólman Pospíchal, který ze čtyř metrů vychytal Farmačku. Těsně před přestávkou se domácí prosadili podruhé, když Bratršovský po brejku prostřelil brankáře.

Do druhé půle vstoupil jiný Žďár. Jeho vlažný přístup Jihomoravané rychle využili a snížili na 2:1. Hned po obdržené brance se ale hráči Žďasu probrali a díky dvěma slepeným gólům Chmelíčka utkání v poklidu dohráli.

„Kromě prvních patnácti minut druhého poločasu jsme byli lepším týmem. V závěru jsme mohli skóre ještě navýšit,“ zhodnotil duel kouč Petr Nedvěd.

Góly: 19. Štursa, 42. Bratršovský, 75. a 80. A. Chmelíček 62. Czucz. Rozhodčí: Hájek. ŽK: 2:2 (Heide, Štursa Farmačka, Czucz). Diváci: 290. Poločas: 2:0. Žďár n. S.: Pospíchal Štursa, Šindelka, Turek, Cipruš Doležal, Heide, Bratršovský, Pohanka (89. Bureš) A. Chmelíček (85. Hlouš), Zedníček (55. Mašek).

TASOVICE PELHŘIMOV 0:3

Pelhřimov vybojoval překvapivé ale naprosto zasloužené vítězství. Patřil mu začátek zápasu, už v 5. minutě nebezpečně střílel Krtek. Hosté z Vysočiny si v první půli vytvořili tři gólové šance, domácí příliš nebezpeční nebyli. Ve 12. minutě zahodil tutovku Čihák, po jeho přihrávce neotevřel po půlhodině hry ani Krtek. Gólem zaváněl také únik Bendy těsně před přestávkou.

Po změně stran se hrál útočný fotbal, Tasovice hrozily hlavně z rohů. Pelhřimov v poslední dvacetiminutovce zcela ovládl hru a stanovil jednoznačné skóre. To otevřel v 71. minutě Čihák, který unikl po pravé straně, ve vápně si přehodil míč na svou silnější levou nohu a střelou na vzdálenější tyč překonal domácího brankáře. Vzápětí srazil domácí do kolen Krtek a třetí gól přidal po úniku Bendy tentokrát pravou nohou Čihák. V závěru mohl opět skórovat Krtek, který obešel i gólmana, ale na těžkém terénu branku netrefil.

„Tým podal bojovný výkon. Byli jsme po celé utkání lepší, vyhráli jsme naprosto zaslouženě,“ prohlásil asistent trenéra Kubíka Radek Klap.

Góly: 71. a 82. Čihák, 74. Krtek. Rozhodčí: Křenek. ŽK: 0:2. Diváci: 240. Poločas: 0:0. Pelhřimov: Moravec Kmoch, Hložek (15. Sládok), Naniáš, Smrčka Čihák, Fišer, Průcha, M. Moravec Benda, Krtek (87. Papež).

Ostatní výsledky 11. kola: Napajedla - Hodonín 0:1 (0:0), Přerov - Otrokovice 0:2 (0:1), Bystrc - Spytihněv 2:1 (0:0).
Příští kolo: Hodonín - V. MEZIŘÍČÍ, Otrokovice POLNÁ, VRCHOVINA Přerov, Vyškov Bohunice, Sparta Brno TŘEBÍČ, PELHŘIMOV - ŽĎÁR N. S., Spytihněv Tasovice, Napajedla Bystrc.