DUKOVANY – HORNÍ KOUNICE 0:5
Celek od jaderné elektrárny nastoupil do druhého víkendového utkání na hrotovické půdě s hráči širšího kádru. „Oproti sobotnímu zápasu s Hrotovicemi jsme postavili většinu kluků z béčka, kteří i přes hrozivý výsledek nepodali špatný výkon," podotkl dukovanský kouč Josef Černý.

Tomu o výsledek zdaleka nešlo a s výkonem byl spokojen i přes vysokou porážku proti týmu z I. B třídy Jihomoravského kraje. „Horní Kounice nastoupily kompletní, i se dvěma posilami a v samotném zápase působily jako zkušenější a fyzicky zdatnější tým. Naši kluci z béčka však ukázali, že se chtějí o místo v sestavě poprat," hodnotí Černý.
Poločas: 0:4. Dukovany: Boreš – Traxler, Černý, T. Horák, Ferus – Sedláček, O. Horák, T. Křišťál, Veselý – Železník, Macháček. Střídali: M. Křišťál, Procházka.

SPARTA BRNO – NÁMĚŠŤ-VÍCENICE 7:0
Brňané měli proti átřídnímu celku z Třebíčska převahu, kterou vyjádřili střelecky. Náměšť stačila v omlazené sestavě vzdorovat do poloviny zápasu, kdy držela relativně příznivý stav. Po změně stran ale čtvrtý tým krajského přeboru jižní Moravy diktoval tempo hry a přidal pět gólů.

„Soupeř byl jednoznačně lepší, rychlejší i důraznější a hlavně zkušenější. V prvním poločase to ještě šlo, ale pak jsme jim nestačili fyzicky a projevil se rapidní rozdíl v kvalitě obou týmů," uznal náměšťský obránce Jakub Heres.
Poločas: 2:0. Náměšť-Vícenice: Bednář – Horký, Rous, Heres, Anna – Preisner, Rubák, Homola, Křivánek, Musil – Kučera. Střídali: Klíma ml., Veselý.

STUDENEC – HARTVÍKOVICE 3:2
Účastník nejnižší krajské soutěže začal v sousedském derby hraném na umělém trávníku v Třebíči vlažně. Lídr III. třídy z Hartvíkovic toho v prvním poločase ke dvougólovému vedení, které zařídili Michal Sýkora s Davidem Kopuletým.

„V první půlce jsme hráli opravdu špatně, nešly nám ani jednoduché přihrávky. Zkrátka ten poločas byl z naší strany katastrofální," krčil rameny trenér Studence Josef Čonka.

Po změně stran ale jeho svěřenci zabrali a nepříznivý vývoj zvrátili. Nejdříve dvěma góly v rozmezí šesti minut vyrovnal Karel Mrňa a za dalších dvanáct minut dokonal obrat Vrba.

„Do druhého poločasu jsme pozměnili sestavu, zpřesnili hru a výsledkem byly tři branky. Můžeme být spokojenější než po předchozím zápase proti Vícenicím (2:3), ale musíme na té mezihře stejně jako na řadě dalších věcí ještě zapracovat," hodnotí studenecký kouč.
Góly: 60. a 66. K. Mrňa, 78. Vrba – 24. M. Sýkora, 35. D. Kopuletý. Poločas: 0:2. Studenec: Pěnčík – Nejedlý, P. Strnad, J. Strnad, Kryštof – Vrba, M. Mrňa, Pavel Matějek, Dufek – Rousek, K. Mrňa. Střídali: Nováček, Petr Matějek.

PŘIBYSLAVICE - BLATNICE 3:2
Konfrontace soupeřů z horších polovin tabulky I. B třídy a okresního přeboru nabídla v první půlce zajímavou pohlednou podívanou. Aktivní Blatnice se ujala vedení, ale soupeř z nejnižší krajské soutěže vyrovnal a poté i vývoj otočil. Mužstvo z okresního přeboru stačilo srovnat ještě do přestávky.

Druhé dějství začaly na hřišti s umělým povrchem v Třebíči lépe Přibyslavice, do šancí se ale dostával i soupeř. Z vítězství se nakonec radovali svěřenci Víta Šimečka.

„Utkání s velmi dobrým soupeřem jsme nakonec dovedli do vítězného konce, který se ale rodil velmi těžce," má jasno přibyslavický trenér.

Poslední tým tabulky v I. B třídě hrál po celou dobu jako na houpačce. „Střídali jsme úseky, kdy se nám dařilo kontrolovat průběh, drželi míč na kopačkách a zdařilými kombinačními akcemi se dostávali do šancí. Pak ale přišly intervaly, kdy jsme nedostupovali protihráče, kazili nahrávky a měli problémy v součinnosti jednotlivých řad," komentuje Šimeček.

Pro něho jsou poznatky právě z tohoto duelu velmi důležité. „Myslím, že právě tento zápas nám hodně napověděl, co je třeba zlepšit a na čem pracovat. Na druhou stranu mě potěšilo, že se začínají v naší hře objevovat věci, které trénujeme a hráčům neustále opakujeme," uzavřel hodnocení přibyslavický kormidelník.
Góly: Hruška 2, Křeček (PK) – M. Trnka, Pokorný. Poločas: 2:2. Přibyslavice: Kadlec - Seifer (Sirota), Polovčík, Picmaus, Kovář - Škorpík, Křeček, Matějek, I. Samek - Hruška, Kolman (Carda).