STAŘEČ – NEDVĚDICE 1:2

Domácí se v závěrečném podzimním utkání museli obejít bez klíčového záložníka Martina Linharta, který začal na lavičce, a stopera Marka Vodičky. To hostům se bez dlouhodobě distancovaného hříšníka Šikuly začalo výsledkově dařit. Po hubené výhře nad Bohdalovem nasměroval Nedvědici k dalšímu vítězství Škutchan, který využil chybného vyhození brankáře Obůrky a otevřel skóre.

Stařeč měla několik gólových příležitostí. Jenže Zejdovu střelu vykopával z brankové čáry obránce. Hlavička Michala Vodičky skončila v náruči gólmana Tužinského. „Měli jsme ještě nějaké brejkové situace, ale špatně jsme je řešili,“ posteskl si domácí trenér Michael Frýbort. Hráči ze Žďárska zvýšili v 65. minutě, kdy si míč z kopačky Vašíčka nešťastně srazil do sítě Obůrka. Stařečské vzápětí vrátil do hry kontaktním gólem Zejda. Hostitelé zvýšili aktivitu, ale do vyložené šance se už nedostali.

Nedvědičtí hrozili do otevřené obrany a mohli i zvýšit. Jenže Bracek nastřelil tyč, Vašíček trefil spojnici a Škutchan z velkého vápna vyslal jen slabou střelu doprostřed branky. „Mohl jít blíž k bráně a lépe zakončit,“ komentuje hrající kouč hostí Michal Havlíček.

Fotbalový zápas mezi Jihlavou a Libercem.
Dva góly debutanta Závišky pomohly Vysočině ke skalpu Liberce

„Hráli jsme vabank na tři beky. Hosté byli zodpovědní vzadu a vycházel jim ofsajd systém. My jsme si s tím nedokázali poradit. Nabádal jsem hráče, aby víc stříleli ze střední vzdálenosti a zkoušeli využít mokrého terénu, ale ani to jsme nedokázali,“ mrzelo stařečského lodivoda.

„Nedá se nic hodnotit, prohráli jsme důležitý zápas, ve kterém jsme chtěli bodovat. Bohužel. Terén byl docela složitý, my jsme se s tím pořádně nezhostili a po takových gólech zadarmo nechali soupeře vyhrát. To nás mrzí, protože jsme minimálně na bod měli,“ uzavřel hodnocení Frýbort.

„Jsou to důležité tři body pro nás. Musíme se dobře připravit na jaro, abychom sezonu dohráli v klidném středu tabulky. Měli jsme víc šancí než domácí, kteří na bránu pořádně nevystřelili. Odehráli jsme to hodně defenzivně, ale venku se to tak hraje,“ shrnul Havlíček.

Góly: 67. Zejda – 5. Škutchan, 65. Vašíček. Rozhodčí: Hána. ŽK: 3:0. Diváci: 89. Poločas: 0:1. Stařeč: Obůrka – Smejkal (84. Daňhel), Michal Vodička, Lauš, Rambousek – Strouha, Kaňka, Tomek (75. M. Linhart), Ježek – Zejda, Bříza. Nedvědice: Tužinský – Krejčí – Jirásek, Štefka, Burýšek – Bracek (79. Houdek), Škutchan, Havlíček, Mareš (46. Trdý) – Prudký, Vašíček.

Ilustrační foto.
Želetava padla v Nových Syrovicích