STAŘEČ – RANTÍŘOV 1:2

Nováček soutěže zcela vymazal rozdíl mezi prvním a předposledním týmem tabulky. Domácí byli v prvním poločase lepší a vedoucí Rantířov úplně zaskočili. Už ve 14. minutě výkon domácích korunoval po krásné akci Dvořák. „Lídrovi jsme byli víc jak vyrovnaným soupeřem, až nás to zaskočilo,“ komentuje stařečský trenér František Prokop.

Postupem času se hra vyrovnala a hosté využili úzkého hřiště ke dvěma dlouhým autům. Dvakrát míč propadl vápnem k volnému Holubovi a obrat byl dokonán. „Ty auty byly jako standardky a nám se stalo osudným, že jsme si je nepohlídali,“ posteskl si domácí kouč.

Jeho svěřenci si ještě vytvořili několik možností ke skórování, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. „O poločase jsme si řekli, že toto musíme dotáhnout do vítězného konce. I soupeř uznal, že jsme si minimálně bod zasloužili. Remíza by byla spravedlivá,“ uzavřel hodnocení Prokop.

Góly: 14. Dvořák – 50. a 61. Holub. Rozhodčí: Bula. ŽK: 2:2. Diváci: 73. Poločas: 1:0. Stařeč: Trnka – Lauš, Marek Vodička, Michal Vodička, Rambousek – M. Linhart, Bříza - Strouha (69. Tomek), Kaňka, Zejda – Dvořák (87. Ježek).

ROKYTNICE – RAPOTICE 1:3

Po vyrovnané úvodní desetiminutovce hosté nakopli míč za obranu a vybíhajícího brankáře Širokého překonal Michal Sobotka. Šance byly na obou stranách, jenže rokytnického kanonýra Vahilu a po něm i Prokeše gólman Laš vychytal. Následně běželi Rapotičtí sami na Širokého a Sobotka skóroval podruhé.

Krátce po změně stran zahrávali hosté roh a ve skrumáži se nejlépe zorientoval Němec – 0:3. Rokytnice se ke slovu dostala až v 68. minutě, kdy z přímého kopu snížil Prokeš. Hostitelé měli od této chvíle více šancí. V 77. minutě se domácí dožadovali penalty, která se ale nepískala a za nedlouho reklamovali ruku ve vápně, píšťalka opět zůstala němá. I přes několik dalších šancí Rokytné se už skóre neměnilo.

Góly: 68. Prokeš – 14. a 33. M. Sobotka, 55. Němec. Rozhodčí: Müller. ŽK: 4:2. Diváci: 150. Poločas: 0:2. Rokytnice: Široký – J. Herbrych, Sochna, O. Štefánek, Hakl - Bartejs (33. Štork), Ferkl, A. Štefánek, Železník (55. Syrový) - Prokeš, Vahila (68. Veleba). Rapotice: T. Laš – M. Dvořáček (74. J. Dvořáček), P. Sobotka, Švarc, Škorpík, Ille, J. Matoušek, Němec, M. Sobotka, Mucha, Milan Laš.

HARTVÍKOVICE – V. BERANOV 0:6

První půli se hrála vyrovnaná partie, ale rozhodla produktivita hostí. „Krutý výsledek. O tolik lepší nebyli, ale měli výborné brejky a to rozhodlo,“ má jasno hartvíkovický trenér Luděk Hadraba. Ten cítil i křivdu. „Nechci se na nic vymlouvat, ale prvnímu gólu předcházel jasný faul na půlce, druhý byl z hraničního a třetí z metrového ofsajdu,“ kroutil hlavou domácí kouč.

Jeho svěřeni však do 25. minuty nevyužili tři tutovky. „Pak jsme dostali další dvě branky a bylo po zápase,“ ví Hadraba. Druhý poločas už tak kvalitní fotbal nenabídl. Velký Beranov si hlídal pohodlný náskok a vrcholem hartvíkovického zmaru byla neproměněná penalta Závišky. „Zápas blbec, nepadlo nám tam nic. Na druhou stranu musím pochválit soupeře za efektivitu,“ hodnotí Hadraba.

Góly: 13. R. Kittler, 28., 30. a 61. Ganzwohl, 45. Novák, 69. M. Sýkora (vlastní). Rozhodčí: Maar. ŽK: 5:2. Diváci: 50. Poločas: 0:4. Hartvíkovice: Chalupa – Janda, M. Sýkora, Malý, J. Sýkora – Vlk, Horký, Michal Kopuletý (24. M. Outulný), D. Kopuletý (60. Rous) – Záviška (73. Křehlík) – Martin Kopuletý.