V. BÍTEŠ B – RAPOTICE 2:3

Derby nabídlo v první půli vyrovnanou hru. Rapotice šly do vedení ve 32. minutě, Michal Sobotka se před Janouškem nemýlil. Za čtyři minuty bylo srovnáno, Paprskářův centr hlavou zužitkoval Ondrák. Nástup do druhé půle vyšel domácím, gólman Laš podběhl centrovaný míč, Mrňa jej vrátil před branku a Ondrák otočil na 2:1. V 54. minutě šel za ruku na brankové čáře pod sprchy Mrňa a hosté dostali výhodu pokutového kopu. Milan Laš však vůbec netrefil branku.

Rapotičtí se prosadili až v 65. minutě, po kuriózní situaci šel Sobotka sám na branku a srovnal na 2:2. Od té chvíle se utkání vyhrotilo, hosté jej v závěru dokázali urvat pro sebe, deset minut před koncem se prosadil Mucha.

Góly: 36. a 48. Ondrák – 32. a 65. M. Sobotka, 80. Mucha. Rozhodčí: Krejčí. ŽK: 1:3. ČK: 0:1 (54. Mrňa). Diváci: 120. Poločas: 1:1. Rapotice: T. Laš – Matoušek, Milan Laš, P. Sobotka, Švarc – Mucha, Illek, Němec, Martin Laš (58. Dvořáček) – M. Sobotka (90. Císař), Škorpík (83. Dvořáček).

HARTVÍKOVICE – SLAVOJ POLNÁ B 6:0

Ráz utkání určil už první poločas. Domácí udeřili v samotném úvodu Jakubem Sýkorou. Neuběhlo ani deset minut a střelec úvodní branky byl znovu v akci. Michal Kopuletý vyslal kolmici středem pole a právě Sýkora sklepl míč pro útočného parťáka Martina Kopuletého, který prostřelil hostujícího gólmana. A to nebylo ze strany Hartvíkovic vše. „Na soupeře, který byl trošku odevzdanější, jsme vlétli, brzy dali gól a to bylo rozhodující. Pak jsme dávali jednu branku hezčí než druhou,“ těšilo hartvíkovického trenéra Luďka Hadrabu. Po změně stran se utkání dohrávalo už jen z povinnosti a padl jen jeden gól. To dal výsledku konečnou podobu svojí čtvrtou trefou Kopuletý. „Hráčům děkuji za výkon. Byl to pouťový zápas a takové nám před tím moc nešly, ale tentokrát se nám to před početnou návštěvou podařilo prolomit,“ hodnotí Hadraba.

Góly: 1. a 24. J. Sýkora, 11., 29., 41. a 67. Martin Kopuletý. Rozhodčí: Beseda. ŽK: 1:2. ČK: 1:1 (57. D. Outulný – 57. Smutný). Diváci: 123. Poločas: 5:0. Hartvíkovice: Chalupa – D. Outulný, M. Sýkora, Kafka, Hadraba – M. Outulný (46. Rous), Michal Kopuletý, Horký, D. Kopuletý (71. Janda) – J. Sýkora, Martin Kopuletý (78. Malý).

STAŘEČ – LUKA N. J. 2:1

První šanci měli domácí, ale Marek Vodička po standardní situaci hlavičkoval do tyče. „Hráli jsme ze zajištěného středu jako nároďák, ale narozdíl od něj jsme měli víc šancí než soupeř. Hrozili jsme hlavně ze standardních situací, zejména po rozích jsme vyhrávali všechny hlavičky,“ komentuje domácí trenér František Prokop. Jako první však udeřili hosté, kteří proměnili svou první šanci. Stařeč brzy odpověděla po Linhartově přetaženém rohu, který poslal do ohně volejem Strouha a Kaňka vyrovnal. Hostitelé začali druhý poločas opět možností Marka Vodičky, jeho hlavičku mířící do šibenice zázračně vytáhl brankář Kanswohl. Stařečtí poté zahrávali standardní situaci z poloviny hřiště, Kaňka před dlouhým nákopem uhnul a míč skončil v síti. Jenže rozhodčí kupodivu odpískali útočný faul. „Ten snad viděl jen on,“ kroutil hlavou Prokop, který poukázal, že vedoucímu gólu soupeře předcházel faul. Domácí měli převahu, ale 60. minutě se hra vyrovnala. Rozhodnutí přinesla předposlední minuta, ve které dostal průnikovou přihrávku Dvořák a z mírného úhlu zakončil do horního rohu. „Utkání bylo vyrovnané, ale šancí jsme měli podstatně víc. Naše vítězství je naprosto zasloužené. Podali jsme bojovný a disciplinovaný výkon,“ hodnotí stařečský kouč.

Góly: 42. Kaňka, 89. Dvořák – 40. Čada. Rozhodčí: Fryč. ŽK: 4:1. Diváci: 130. Poločas: 1:1. Stařeč: Obůrka – Pysk, Michal Vodička, Marek Vodička, Smejkal – M. Linhart, Bříza – Strouha (90. Šabata), Kaňka, Lauš – Dvořák.

ROKYTNICE – BOHDALOV 4:4

Utkání staronových účastníků nejnižší krajské soutěže začalo vyrovnaně a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Domácí poslal do vedení kapitán Vahila. Hosté brzy odpověděli Šimkovou penaltou a do přestávky převzali iniciativu. Bohdalovští se dvakrát trefili po rohu a na poločasových 1:4 stanovil Koukal. Druhou půli měla ve své režii zase Rokytnice. Brzy snížil Vahila, který za nedlouho z pokutového kopu završil hattrick. Domácí poté neproměnili několik šancí, ale přesto se dočkali. V 75. minutě se ujala Ferklova střela a bylo vyrovnáno. Ve zbytku zápasu se střídaly šance na obou stranách. Nejblíže k rozhodnutí měli Rokytničtí. Ferkl prokličkoval vápnem a jeho střelu doklepával do sítě Prokeš, ale z ofsajdového postavení.

Góly: 25., 48. a 53. Vahila (třetí z PK), 75. Ferkl – 27. Šimek (PK), 31. Novotný, 34. Pokorný, 38. Koukal. Rozhodčí: Škorpík. ŽK: 1:1. Diváci: 111. Poločas: 1:4. Rokytnice: Široký – Štork, Jičínský, Suchna, Herbrych – Železník (66. Veleba), Ferkl, Bílek (79. O. Štefánek), A. Štefánek – Prokeš, Vahila.