„Po dohodě s vedením nebudu na podzim v Rapoticích dál pokračovat. Mám vytížení v 1. FC Brno, kde trénuji brankáře u žáků a zároveň jako druhý trenér (U 13 – pozn. aut). Též jsem úspěšně absolvoval přijímací zkoušky na Trenéra mládeže ČMFS v Praze, což obnáší rok a půl studia, takže bych vše časově nestíhal,“ prozradil dosavadní kouč.


Jak jste tuto změnu ve vedení klubu a postupný propad tabulkou Rapotic jako trenér vnímal?


Bohužel s odchodem pana Matouška odešli někteří kvalitní hráči, kteří kdyby tady byli, tak jsme teď tabulku suverénně vedli a hráli o postup. Ale bohužel fotbal je takový, bez většího sponzora hrát o nejvyšší mety prostě nejde.


Předpokládám, že to ale není ten pravý důvod vašeho odchodu. Stojí přece za vašem rozhodnutím nabídka trénovat ligové žáky 1. FC Brno?


Určitě to také mělo svůj vliv, ale nebylo to, jak říkáte, rozhodující. Tím hlavním důvodem, jak už jsem řekl, je moje brněnské angažmá u žáků. Navíc sám hraji v Říčanech, se kterým postupujeme do okresního přeboru (Brno-venkov – pozn. aut.), takže mám toho hodně a jde o ten čas.


I přesto vám muselo vadit, že ambice klubu jsou nyní daleko nižší než před sezonou…


Já jsem ten typ, co chce hrát o ty nejvyšší cíle, ale z důvodů nynější situace mě tento stav nenaplňuje. Ať mi to nemá nikdo za zlé, ale já když něco dělám, tak to chci dělat naplno a ne na půl plynu. Třeba moje aktivní hráčská činnost právě v Říčanech je pro mě značka ideál.


Jak byste porovnal hráčské kádry Rapotic s podzimu a ten současný?


Ta hráčská kvalita už tady samozřejmě není taková, jako když jsme na podzim hráli o postup. Tím samozřejmě nechci říci, že ti hráči, co zde zůstali jsou špatní. To rozhodně ne, ale ti co, odešli byli o něco lepší a všichni dohromady tvořili tým, který měl na krajský přebor. Také se kádr hodně zúžil, což samozřejmě ovlivnilo průběh jara. Nynější kádr je schopen porazit i silné soupeře, ale zároveň i ztratit body u těch relativně ,,slabších“.


Vy jste zde začal trénovat po odchodu Jana Dvořáka loni na jaře a odkoučoval celou tuto sezonu. Tým se pod vašem vedení zvedl a to platilo především na podzim. Jak jste se svojí prací spokojen?


Bylo to moje první trenérské angažmá na úrovni chlapů. Já pochopitelně nebudu hodnotit sám sebe, tohle nechám na jiných. Každopádně budu na Rapotice vzpomínat jen v dobrém a přeji klukům, aby hráli minimálně tuto soutěž i další sezony.


Kapitola s názvem Rapotice je ve vašem fotbalovém životě uzavřená?


Dohodli jsme se, že pokud budu moci, tak jim pomohu s hledáním hráčů a podobně.