V táboře Kamenice nad Lipou, která ve finálovém duelu měla výhodu domácího prostředí, pochopitelně zavládlo zklamání. „Když jsme v semifinále vyřadili Chotěboř, mysleli jsme si, že by se to dalo dotáhnout do konce a pohár vyhrát. To se bohužel nestalo. Zranili se nám dva klíčoví hráči a projevila se únava z dlouhé sezony,“ označil důvody prohry kouč Slovanu Josef Hadrava.

Na hřišti se odehrál boj vyrovnaných soupeřů. První poločas moc nezdobil, hra místo šancí přinesla spíše osobní souboje. Krátce před přestávkou mohla do vedení jít domácí Kamenice. Jenže Šuranský po rohu mířil jen do brankáře Tománka, vzápětí volej D. Hadače přeletěl břevno.

Po změně stran obě strany naznačily, že je bezbrankový stav netěší a přidaly na útočné snaze. A za deset minut se skóre měnilo. Z křídla si seběhl rychlonohý Jičínský a míč posunul kolem Přibyla do sítě. Kamenice pak až do konce usilovala o vyrovnání. Když už se zdálo, že snaha bude marná, přišel gól z kategorie laciných. „Stala se chyba, brankáři podklouzl míč pod tělem,“ popsal situaci Simandl. Těžil z toho kapitán domácích Melzoch a poslal zápas do penalt.

Ilustrační foto
Pelhřimov porazil Havlíčkův Brod a zbavil se poslední příčky

V nich domácí selhali, ze čtyř pokusů neproměnili hned dva. L. Hadače a Tomáše Zahradníka vychytal brankář Partl. „Penalty jsou loterií. V nich nás brankář podržel, odčinil svou chybu z konce zápasu,“ komentoval kouč Želetavy.

KAMENICE N. L. - ŽELETAVA 1:1, pen. 2:4

Góly: 90. Melzoch – 56. Jičínský, rozhodující penalta M. Vrbka. Rozhodčí: Porupka. ŽK: 1:2. Diváci: 250. Poločas: 0:0. Kamenice n. L.: Přibyl – L. Hadač, Šuranský, Melzoch, T. Hadrava – Tomáš Zahradník, Míka, D. Pelc (86. Joza), J. Hadrava – D. Hadač (63. Houser), Filípek (79. Dejmek). Želetava: Tománek (46. Partl) – Trnka (69. Jakeš), M. Vrbka, Vladeka, Malík – Čurda (46. Jičínský), Ondráček, Simandl, Janíček (62. Vicenik) – T. Vrbka, Pacas.