Třebíčští sice omladili kádr, kdy byla řada hráčů posunuta do „átřídní" juniorky a dostávali příležitost hráči z mladšího dorostu, ale na kvalitě rozhodně neubrali. „S výjimkou (první) Svratky Brno nás žádný soupeř nepřehrál. A to jsme měli v soutěži další výborné mančafty jako Otrokovice, Žďár, Blansko nebo Havlíčkův Brod," podotýká kouč HFK Třebíč Pavel Němec a pokračuje.


„Vědomě jsme některé hráče posunuli do B-mužstva, někteří z nich se dostali i do áčka, a museli v sestavě improvizovat. Sezonu jsme dohrávali až na jednu výjimku s kluky ročníku 1999 a 1998. Je to plus do budoucna, protože hráči byli vesměs o rok mladší než u ostatních týmů v soutěži," doplňuje třebíčský kouč.

Jeho svěřenci střídali světlé okamžiky se slabšími. „Kluci v nižším věku nedokáží udržet výkonnost na nějaké úrovni, jeden zápas podali famózní výkon, další utkání zahráli špatně. Je to taková sinusoida zapříčiněná nekoncentrovaností a příprava ne některé zápasy nebyla taková, jaká by měla být. Musel jsem to řešit i pohovory. Některé hráče jsem na další utkání nepostavil, protože fotbalu nedávali, co by měli," vysvětluje šéf třebíčské lavičky.

Ten byl přesto s umístěním spokojen. „Se šestým místem spokojenost je, ale mohli jsme na tom být daleko lépe. Snažili jsme se hrát rychle na co nejmenší počet doteků s míčem. Moderní pojetí hry se dnes posouvá a my se snažíme kluky učit větší fotbalovosti. To se nám dařilo, ale na úkor střelecké potence i výsledků. Dostávali jsme i laciné góly," komentuje Němec.

Třebíčský kormidelník měl pro řadu hráčů slova chvály. „Chtěl bych vyzdvihnout gólmana Hagaru, který ještě na podzim chytal za mladší dorost a i přes menší postavu je to nadějný brankář. Jeho výkonnost ho posunula až do béčka, kde rozhodně nezklamal," pravil Němec, který má talentované hráče i v poli, ale ti musí na sobě ještě hodně zapracovat.

„Hronek v útoku hodně gólů dal, ale zároveň dost šancí spálil. Víc jsem čekal od Pecky, který má rozhodně na víc, než předváděl. Oporou sice byl, ale srážel jej ležérní přístup v některých zápasech. Ostatní mladí kluci hráli velice dobře. Jako Holý," povídal třebíčský lodivod a pokračoval.

„Čajánek střídal špatné momenty s lepšími. Na podzim šel nahoru a potom zase trošku stagnoval. Špatně nehrál Pánek, kterého jsme v dorostu nechali jako jednoho z nejstarších. V některých zápasech nám pomohl Šmíd, který si odehrál své také v juniorce. Víc jsem čekal od Bastla, který je nadějný hráč, ale musí si v hlavě srovnat, co chce pro fotbal dělat," dodal k výkonu jednotlivců Němec.

To všechno se odrazilo na výsledcích znamenající konečné umístění. „Šesté místo je tomu všemu odpovídající. Vzhledem k tomu, že jsme měli jedno z nejmladších mužstev v celé divizi, můžeme být spokojení, i když jsme měli na víc. Měli jsme proměnit víc šancí," hodnotí sezonu třebíčský trenér.

Mladíci podle jeho slov rozhodně nezklamali. „Hráči přeřazení z mladšího dorostu se toho zhostili výborně. Velkým příslibem do budoucna jsou Patrik Rybníček nebo Ondra Šibůrek či Adam Suchna. Pokud ti tři budou poctivě pracovat, nebudou v dorostu víc jak rok a dostanou se brzy mezi muže," dodává Němec.