góly. Mohlo to klidně skončit obráceně, ale musím kluky pochválit za vynikající výkon. Soupeř byl kvalitní, důrazný a je vidět, že je ta soutěž zkrátka výš. My se musíme na další zápasy dobře připravit," zhodnotil novosyrovický trenér Jan Prígl.

Debut si odbyly také Rapotice. Svěřenci Zdeňka Šmardy nezačali derby špatně, ale z úvodního tlaku nic nevytěžili a z první šance Šebkovic inkasovali. „Začali jsme aktivněji, vytvořili si několik slibných akcí. Bohužel opět jsme v defenzivě udělali hrubou chybu," mrzelo rapotického kouče.

Další ránu dostali domácí, po vyloučení kapitána Milana Laše, ale zbraně neskládali. 
„I po obdržené brance byla mezihra spíše na naší straně, ale přerušilo jí přísnější vyloučení. Soupeř byl velmi nebezpečný z rychlých protiútoků," komentuje Šmarda.

Rapotice se snažily i po změně stran, ale vrcholem byla neproměněná penalta Petra Matouška, který orazítkoval břevno. „Dobře jsme vstoupili i do druhého poločasu, dostali soupeře pod tlak, ale po jednom z brejků jsme obdrželi druhý gól a pak třetí," shrnul rapotický lodivod a dodal: „I když výsledek neodpovídá hře, soupeři blahopřeji, že disciplinovaností k němu dospěl."

Spokojenost panovala na opačné straně. „Rapotice měly dobrý nástup, dostaly nás pod tlak, ale pak po našem nacvičeném signálu při rohu zapomněli na nejmenšího hráče na hřišti Václava Říhu, který hlavou skóroval. Potom nám pomohlo vyloučení Milana Laše," popisuje šebkovický brankář Jakub Kuba.

Ten ve druhém poločase vychytal šanci Slabého, který na něj postupoval sám z boku a pak udržel čisté konto. „Tu střelu jsem vyrazil. Hrozili jsme z brejků. Nejdříve Rygl postupoval sám a nedal, pak nepřehodil Štveráček brankáře Soustružníka. Podařilo se nám rozhodnout až v závěru," řekl Kuba, kterého vítězství těšilo. „Z Rapotic jsme body moc nevozili," uzavřel hodnocení šebkovický gólman.