Lídr skupiny B po dvou porážkách zase naplno bodoval a od prvenství jej dělí jediná výhra. „Určitě jsme spokojení. Utkání bylo v prvním poločase vyrovnané se šancemi na obou stranách. Hned na začátku jsme využili brejkovou situaci a vedli, což nám pomohlo. První půlku byly Syrovice herně lepší, ale na šance to bylo stejné," komentuje šebkovický kouč Jiří Stoklas.

Jeho svěřenci přečkali nápor soupeře a zápas dotáhli i bez vyloučeného brankáře Pitoura do vítězného konce. „Hosté měli ve druhém poločase několik úniků a trefili tyč, ale gól nám dali až z penalty, kdy náš brankář jejich útočníka smetl. I v deseti jsme to ubránili a soupeř se už do vážnější šance nedostal," oddychl si šebkovický lodivod.

Smutno bylo na opačné straně. „Smolný zápas. V první půli jsme soupeře přehrávali, ale místo toho, abychom vedli, tak jsme prohrávali 0:2. Na šance jsme poločas vyhráli 6:3, ale výsledek byl, jaký byl," hodnotil prohrané derby trenér Nových Syrovic Jan Prígl.
I on označil jako jeden z klíčových momentů vedoucí branku domácího Chytry ze třetí minuty.

„Šebkovice hrály doma na brejky, což jsme chtěli hrát my, ale brzký gól to otočil. Byli jsme nuceni hrát dopředu a domácí mohli vycházet ze zajištěné obrany. Tento způsob hry jsme přenechali soupeři," posteskl si novosyrovický kormidelník, který byl s výkonem spokojen.

„Odehráli jsme slušný zápas, kluci to dobře odbojovali, jen šance jsme nevyužili. Druhý poločas už byl z naší strany vabank. Snížili jsme, ale pak přišli o nejlepšího střelce Mirka Sosnara, který má po jednom ostřejším zákroku zlomenou nohu. Šebkovice pak využily ještě jeden brejk," uzavřel hodnocení Prígl a dodal: „Fotbal se musel divákům líbit, hlavně první půlka."

Jak Šebkovice, tak i Nové Syrovice mají v závěrečných dvou kolech relativně hratelný los a situaci pod kontrolou. Nováček nejnižší krajské soutěže v sobotu hostí Radešínskou Svratku a sezonu uzavře za týden v Rapoticích. „Podle podzimních výsledků, kdy jsme v Radešínské Svratce a doma s Rapoticemi remizovali, to až tak lehké nebude. O postup se porveme. Díky lepším vzájemným zápasům s Velkou Bíteší a tomu, že nás Moravec nechal ve hře, to máme ve svých rukou. Dvě výhry nás posouvají nahoru," ví šéf syrovické lavičky.

S jeho týmem se před sezonou ani po podzimu v boji postup do I. A třídy příliš nepočítalo. „Jeden čas jsme ztráceli na Moravec deset bodů a na Šebkovice devět. Je to malý zázrak, že jsme se ještě dostali do hry. Možná to bylo i naší výhodou, že jsme jen hráli fotbal a žádný postup neřešili. To Šebkovice a Moravec byly pod tlakem už od podzimu," má jasno novosyrovický kouč.

Stoklasův tým v neděli přivítá sestupující Stonařov a na závěr soutěžního ročníku zavítá na půdu nováčka I. B třídy Radešínské Svratky, která je v tabulce čtvrtá od konce. Ovšem povinné body to nejsou, ne však pro Šebkovice. „Možná máme trošku problémy s mančafty od konce tabulky. My, jak se říká, bohatým bereme a chudým dáváme. To jsme ukázali už na podzim, kdy jsme doma věnovali tři body Radostínu a nedávno se nám to stalo i s Kněžicemi. Já doufám, že proti Stonařovu už to pokračovat nebude a první místo potvrdíme," hlásí šebkovický trenér.

Ten se již před jarní částí sezony, do které vstoupili jeho svěřenci z první příčky, nechal slyšet, že soutěž chce vyhrát. Teprve potom bude postup o patro výš na pořadu dne. „O postupu zatím nemluvíme, ale pokud Stonařov porazíme, budeme to muset začít řešit," nechal se slyšet šebkovický kormidelník.