I vy můžete svými hlasy rozhodnout, kdo se jí stane v roce 2019. Anketu pořádá Deník ve spolupráci s programem Gambrinus Kopeme za fotbal, který podporuje více než 900 amatérských fotbalových klubů v České republice.

Kopeme za fotbal.Zdroj: DeníkJak se mezi nadšenci podporujícími amatérský fotbal pozná skutečná osobnost? Hlavně podle nasazení, se kterým se přes všechny překážky věnují fotbalovému klubu, ale i podle obětavosti, péči o talenty a o zázemí svého týmu. Cílem soutěže Osobnost amatérského fotbalu je nejen ocenit úsilí těchto výjimečných lidí, ale i ukázat příběhy, bez kterých by amatérský fotbal v českých obcích mnohdy nemohl existovat.

Z téměř 300 nominovaných vybrala porota pět favoritů, se kterými vás na následujících řádcích seznámíme. Do pondělka 25. listopadu můžete hlasovat na adrese www.jihlavsky.denik.cz a podpořit svého favorita. Osobnost s nejvyšším počtem hlasů postoupí do celostátního kola, které začne 27. listopadu.

Aleš Kolařík, FC Rapotice

Aleš Kolařík je hlavou mládežnické kopané v klubu FC Rapotice, pod jeho vedením klub v mládežnických kategoriích dosahuje vynikajících výsledků. Jeho zásluhou je přihlášení mládeže od přípravek po starší dorost v soutěžích pořádané OFS Třebíč. Je místopředseda komise mládeže při OFS Třebíč, kde se především jeho zásluhou daří úspěšně budovat okresní výběry a pořádat okresní tréninkové kempy. I přes jeho mládí již úspěšně vychoval několik hráčů, kteří dnes působí v krajských fotbalových soutěžích. Je také členem výboru OFS Třebíč a členem zastupitelstva obce Rapotice.

Ladislav Šebek, Radešínská Svratka

Ládislav Šebek je nadšeným mnohaletým funkcionářem místního fotbalového klubu TJ Radešínská Svratka. Po zániku fotbalu v obci během sloučení s oddílem v Novém Městě na Moravě inicioval společně s dalšími obnovení samostatného klubu. Po více jak deseti letech se první mužský oddíl probojoval ze IV. až do 1. A třídy, byl založen B-tým, dorostenecké družstvo, žáci a přípravky. Láďa se zasloužil o projekt výstavby zcela nového klubového zázemí včetně nového automatického závlahového systému. Je skromným člověkem starajícím se o každodenní chod všech oddílů, bez kterého si lze jen stěží představit existenci a další rozvoj klubu.

Jaroslav Kříž, TJ Slavoj Třešť

Pan Jaroslav Kříž je vedoucí A-mužstva, hrajícího I. A třídu, koordinátor práce s mládeží, administrátor webových stránek klubu, asistent sekretáře, autor článků a reportů, organizátor fotbalových kempů pro mládež z Třeště i širokého okolí, správce FB stránek klubu. Ale také především sympatický chlapík, který navzdory těžkému osudu, jelikož nedávno přišel o tragicky zesnulého syna Jiřího, věnuje s obrovským zápalem fotbalu v Třešti maximální úsilí i všechen volný čas. Náš amatérský klub čítá sto šedesát dva členů a žádný z nich si nedokáže fotbal v Třešti bez Jardy představit.