Šebkovice přibalily sestupujícímu Studenci, který přicestoval v deseti lidech a dohrával bez vyloučeného Kučerňáka, na cestu do okresního přeboru půltucet branek.

Zajímavější fotbalovou podívanou nabídl duel dvou celků ze suterénu tabulky ve skupině B. Domácí Přibyslavice začaly proti předposlední Starči lépe.

Hostitelé měli po celý první poločas více ze hry a úvodní převahu korunoval vedoucím gólem Škorpík. Další šance týmu z chvostu tabulky soutěže zůstaly do přestávky nevyužity.

„Měli jsme z toho utkání obavy, protože jsme přijeli v okleštěné sestavě, což bylo v první půlce hodně vidět. Soupeř byl lepší, přehrával nás a my jsme nebyli schopní ani zpracovat míč, natož si pořádně nahrát," shrnul úvodní pětačtyřicetiminutovku trenér Starče Zdeněk Ježek.

Hosté začali druhé dějství únikem Kašiára, jehož přízemní centr stačila domácí obrana na poslední chvíli před nabíhajícím adresátem přihrávky uklidit na roh. Pak zahrozil střelec úvodní branky, ale jeho střelu vytáhl stařečský gólman Smetana na roh.

Domácí zvýšili po hodině hry zásluhou Martina Karafiáta, ale to bylo z jejich strany vše. Pak se začali prosazovat i hosté. O několik málo okamžiků později zaznamenal kontaktní gól Kaňka, který za nedlouho nastřelil břevno. Vyrovnat tak za něj musel dorážející Daňhel, který zařídil dělbu bodů.

„Ve druhé půli už to bylo s naší hrou lepší. Domácí začali odpadat fyzicky. Vytvořili jsme si nějakou tu šanci a pak dali dvě branky. Remíza je určitě pro obě strany zasloužená," hodnotí hostující lodivod.

S tím souhlasil i jeho hrající protějšek. „Utkání se neslo v dost poklidném tempu a oba týmy podle toho k tomu tak nějak přistoupily. Výsledek odpovídá hře a je pro obě strany přijatelný. Bylo vidět, že se jen dohrává sezona," hodnotí chytající domácí trenér Vít Šimeček.

Na jeho tým zbylo v tabulce nejnižší krajské soutěže poslední místo. „Představovali jsme si to jinak, ale nepovedlo se. Je to však problém i ostatních týmů, že ti kluci nemají fotbal na prvním místě, tak jak tomu bylo za nás, i když je to na druhou stranu pochopitelné. Podle toho vypadá i tréninková účast během mistrovské sezony," komentuje přibyslavický kouč.

O příčku výš skončil soupeř, jehož kormidelník po nevydařeném začátku sezony i přes veškerou snahu v záchranu příliš nevěřil. Dalším důvodem bylo, že do okresů se z každé skupiny I. B třídy poroučí poslední tři týmy v tabulce.

„Ono se to vědělo, že bude sestupovat tolik mančaftů, od začátku. Co se týče mého soukromého názoru, tak já jsem nebyl zastáncem toho, aby se tato soutěž vůbec přihlašovala. Skončilo nám hodně kluků, na kterých se v minulých letech stavělo. Začátek sezony tomu odpovídal, když jsme dali první branku až někdy ve čtvrtém kole, nebodovali jsme a skóre bylo hrozné. Změnilo se to, až jsme udělali sérii bez porážky. Uškodilo nám, že jsme hráli pokaždé v jiné sestavě," ohlíží se za soutěžním ročníkem Ježek.