HARTVÍKOVICE – ŠTĚPÁNOV 2:2
Domácí začali šancí Martina Kopuletého, ale jeho střela šla těsně vedle. Hosté kontrovali nákopem na Feifera, který ještě pálil nad. Jenže v 31. minutě tentýž hráč z podobné situace už skóroval, když se dostal mezi obránce a zamířil do šibenice. Zmrazené Hartvíkovice měly před pauzou jedinou příležitost. Balon dostal do vápna David Kopuletý, ale jeho pokus gólman Dinga vyrazil. Hostitelé do druhé půlky nastoupili s vervou a měli míč častěji na kopačkách. Nejdříve nezakončil přesně únik Martin Kopuletý, který vzápětí postupoval sám na Dingu, ale bránu přestřelil. V 64. minutě se však v pokutovém území dostal do zakončení Záviška a obloučkem vyrovnal. Aktivnější Hartvíkovice poté ožily, ale otočit stav se jim nepodařilo.

Naopak v 72. minutě po rohu Štěpánova, na který si nejvýše naskočil Kovalchuk, znovu inkasovaly. Bojující tým domácích se dočkal vyrovnání až ke konci, kdy se míč po Záviškově rohu dostal po několika odrazech až k Malému a ten jej v pádu dopravil do sítě. V závěru ještě byly možnosti na obou stranách. Trestný kop hostujícího kapitána Vrzala vypadl Chalupovi z rukavic a dorážku zachránil na čáře odkopem Křivánek. Následně přihrál Martina Kopuletý na polovinu soupeře Horkému, ale postup dvou na jednoho zastavil zvednutý praporek.

Ilustrační foto.
Želetava výhrou ve Žďáru zamíchala s postupovými kartami

„První poločas jsme byli v křeči a měli svázanější nohy. Do druhé půle jsme chtěli zjednodušit hru a víc střílet než kombinovat a zlepšili se herně. Byl to ale remízový zápas,“ hodnotí hartvíkovický trenér Luděk Hadraba.

Góly: 64. Záviška, 89. Malý – 31. Feifer, 72. Kovalchuk. Rozhodčí: Voneš. ŽK: 4:2. Diváci: 68. Poločas: 0:1. Hartvíkovice: Chalupa – Křivánek, M. Sýkora, D. Outulný, J. Sýkora – Horký, Milan Outulný (46. Malý), Záviška, D. Kopuletý (85. Urbánek) – Martin Outulný (67. Vlk), Martin Kopuletý. Štěpánov: Dinga – R. Hrubeš, Novák, Macháček (58. Kunčík), Sedláček, Kovalchuk, Vrzal, Feifer (75. Veselský), Kutnyk, Šikula, O. Hrubeš.

V. BERANOV – RAPOTICE 3:3
Po finále poháru si duel oba soupeři rozdali během pěti dnů podruhé. Opět se bylo na co dívat, a i tento mač měl podobný scénář. Jen červená karta nepadla. Ovšem do dvoubrankového trháku se hosté i tak dostali. Zasloužil se o to jediný střelec. Aleš Chatrný přišel na hřiště, po pár minutách dvakrát překonal Markoviče a Velký Beranov měl o přestávce prostor k debatě.

Po obrátce se znovu začaly dít věci. Domácí se zřejmě inspirovali pohárovým zápasem, ve kterém manko smazali a díky Romanu Jonášovi to bylo po 68. minutách hry 2:2! Tím to ale nekončilo. Sobotka vrátil Rapoticím vedení, které však trvalo jen chvilku, protože o bleskovou reakci se postaral střídající Neshyba. A byla na světě remíza.

Góly: 58. a 68. Jonáš, 83. Neshyba – 39. a 43. Chatrný, 82. Sobotka. Rozhodčí: Zadina. ŽK: 2:2. Diváci: 90. Poločas 0:2. Velký Beranov: Markovič – Kovařík, Štumar, P. Kittler, Smejkal – Miška, Eliáš ml., R. Kittler, Pýcha – Jonáš (69. Neshyba), Mátl. Rapotice: T. Laš – Opálka, Švarc, Milan Laš, Dvořáček – Císař, Strašák, Škorpík (80. Oščádal), Mucha (25. Chatrný) – P. Matoušek, M. Sobotka.

STAŘEČ – ROKYTNICE 2:1
předehráno

dohrávka 14. kola
RAD. SVRATKA – STAŘEČ 2:3
Páteční dohrávku 14. kola začali fotbalisté Radešínské Svratky hrůzostrašně, po dvou chybách domácí obrany to totiž bylo v 11. minutě po brankách Linharta a Zejdy 0:2. „Musím přiznat, že Stařeč byla důraznější, bojovnější a zaslouženě o půli vedla o tři branky,“ ocenil kvality soupeře kouč Radešínky Pavel Kříž. Na poločasových 0:3 zvýšil v poslední minutě prvního dějství Bříza.

O přestávce proběhla v domácí kabině pořádná bouřka, druhá půle se tak proměnila v dobývání branky Starče. Pekárek během čtyř minut snížil na rozdíl jediné branky, více už toho ale domácí nestihli. „Hrát ještě deset minut, asi bychom remízu uhráli, hosté ale dobře bránili. Zisk pouze bodu by pro nás však stejně nic neřešil,“ uznal Kříž.

Góly: 77. a 81. Pekárek – 4. Linhart, 11. Zejda, 45. Bříza. Rozhodčí: Havlík. ŽK: 3:2. Diváci: 88. Poločas: 0:3. Rad. Svratka: P. Chrást – J. Chrást, Drdla, Smejkal (53. Skryja), Janů – Šacl, Pekárek, Starý, Mužátko – Gabriel (59. Dostál), Plhal. Stařeč: Obůrka – Dvořák, Michal Vodička, Marek Vodička (89. Smejkal), Rambousek, Lauš, Zejda, Kaňka, Ježek, Linhart, Bříza.

Fotbalisté Havlíčkova Brodu (v černém) potřebovali 
v Blansku vyhrát, ale přivezli jen bod.
Slovan živí malou naději