„Na Vyškov se nám vždycky dařilo, obzvlášť na jeho hřišti," souhlasí asistent třebíčského trenéra Libora Zelníčka Miloslav Loucký.

O bilanci se však tým z Vysočiny opírat určitě nebude. „Objektivně řečeno, na konci jara už o nic nešlo, takže ten zápas postrádal náboj důležitosti. Vyškov teď navíc posílil do zadních řad, přivedl zkušeného Jana Trousila, takže uvidíme, jak se s ním popereme," přemítá třebíčský asistent.

Vyškov remizoval v úvodním kole v Mohelnici 2:2. Na hřišti nováčka nejprve prohrával, poté výsledek otočil, domácí ovšem stačili vyrovnat.

Třebíčský HFK byl po mizerném závěru přípravy pasován na jednoho z kandidátů sestupu. Tým totiž prakticky neposílil a finanční problémy klubu jsou veřejným tajemstvím. Jenže v úvodním kole vytřel všem zrak a uhrál remízu na hřišti rezervy ligového Slovácka.

„Na takový tým vždycky jedete s tím, že nevíte, v jakém složení nastoupí. I proto ten bod bereme, mohly ale vyhrát oba celky," říká Loucký.

V Třebíči s nadějí čekají na nigerijské obránce Abayomiho a Igbinobu, kteří museli odcestovat zpět do vlasti kvůli prodloužení víz. „Měli by tady být do deseti dnů," prozradil Zelníčkův asistent.

Trenérský tandem během léta uvažoval o změně herního stylu, hovořilo se zejména o systému se dvěma útočníky. Z toho ale nakonec před prvním mistrovským zápasem sešlo. „S ohledem na závěr přípravy jsme se to rozhodli trochu zredukovat a druhý útočník je spíše podhrot. Dostávali jsme příliš gólů a takhle se aspoň vyztuží střed pole," vysvětluje Loucký před sobotním zápasem, který v Janáčkově stromořadí začne v 16.30.

Nováček z Velkého Meziříčí se ve 2. kole soutěže představí na hřišti Zlína, kde ho přivítá rezerva prvoligového celku. Utkání je na programu v neděli od 10.30.