Překvapivě smířlivě mluvil i trenér Humpolce Ján Kubík. Jeho tým přitom prováhal možnost odskočit druhému Ždírci na šest bodů, což už by byl patrně rozhodující trhák. Místo toho je odstup tříbodový, Chotěboř s Jemnickem pak na lídra ztrácí šest bodů.

„Je o co hrát, vzhledem k těm středečním výsledkům bude závěr soutěže ještě hodně zajímavý, podle mého názoru jsou ve hře čtyři týmy a uvidíme, kdo z toho nakonec vzejde jako vítěz," řekl Kubík.

Humpolec v Jemnici roli aktuálního lídra každopádně nepotvrdil. Patrně nejváženější šanci měl hned po několika vteřinách, Altův povedený pokus však bravurně vytáhl Růžička.

„Byl to z obou stran opatrný fotbal, nikdo nechtěl udělat chybu," všiml si Kubík. Jeho mladému týmu scházela oproti Jemnicku především větší zarputilost. „Chyběla nám pracovitost, soupeř chtěl víc než my," řekl humpolecký kouč.

To ostatně potvrdily i inkasované góly. Při prvním přišla ztráta ve středu pole a hostující zadáci pak nezachytili Morkusův pas na číhajícího Kříže. Před druhou brankou zase nechali z nemožné pozice odcentrovat před branku Borkovce. „Tam jsme byli hodně laxní," zlobil se Kubík.

„Byla to Borkovcova výborná práce, tuším, že to tam dával patičkou," chválil Klejdus středopolaře, který na poslední chvíli v sestavě zaskočil za zraného Krejču.

„Všechny kluky musím pochválit, protože předvedli kvalitní a zodpovědný výkon, to nám v minulých zápasech scházelo," těšilo jemnického trenéra, který ještě v boji o prvenství neskládá zbraně. „Osobně si myslím, že už si to Humpolec pohlídá, ale fotbal nemá logiku a my zbraně ještě neskládáme," uzavřel Klejdus.