Zatímco tým vedený Petrem Kylíškem z pěti zápasů ještě neprohrál a z toho třikrát zvítězil, Okříšky po čtyřech remízách a jedné porážce na první výhru stále čekají. A proto nemohou mít jiný cíl, než naplno bodovat.

„V derby bychom si samozřejmě přáli vyhrát, ale čeká nás velice kvalitní soupeř, kterému se na jaře velmi daří. Budějovice se víceméně svými výbornými výkony již zachránily. I přesto se pokusíme na domácí půdě vybojovat tři body," burcuje útočník Okříšek Marián Kotrba.

Ten ví, že se svými spoluhráči potřebuje bodovat mnohem více než soupeř, ale nečeká je nic lehkého. „Nemyslím si, že by se jednalo o nějaký otevřený fotbal. Soupeř hraje z bloku a spíše čeká na protiútoky a nám se na jaře v ofenzívě zrovna moc nedaří, takže budou rozhodovat maličkosti a může to být i o prvním gólu," má jasno okříšský forvard.

Kotrba však věří, že se mu se svými spoluhráči udolat v pohodě hrajícího soupeře podaří. „Moravské Budějovice jsem dlouho neviděl hrát, ale vždy se jednalo o technicky vyspělé družstvo, které mi je sympatické tím, že se snaží hrát se svými odchovanci, což se jim daří," uvedla na adresu dnešního protivníka útočná opora Okříšek.

A co by podle ní mělo na soupeře platit? „Upřímně, náš tým málokoho přehraje fotbalově, takže se pokusíme soupeře nějakým způsobem přetlačit bojovností a srdnatým výkonem," nechal se slyšet Kotrba.

Budějovice jsou na tom momentálně lépe, ale zrovna v Okříškách se jim příliš nevede. Své o tom ví i obránce Karel Busta.
„Já jsem se do Budějovic vrátil po letech, abych si ještě zahrál s bráchou (Ondřej – pozn. aut), ale co si vzpomínám, tak jsme odtud body moc nevozili. Bude to těžký zápas a z obou stran očekávám opatrnou hru," povídal budějovický stoper, který v týmu z jižního okraje Vysočiny hostuje z Šebkovic.

Proto je budějovický bek v předzápasových prognózách opatrný. „Na jaře to máme dobře rozehrané a věříme si na vítězství, ale z Okříšek bereme i bod," pravil Karel Busta, který přiznal, že se na Kotrbu špatně hraje. „Umí si najít místo ve vápně, a když se mu nechá kousek prostoru, dá gól," řekl o protihráči Busta.