Rapotice vyzvou Budišov

Mužstvo z východu okresu se loni zachraňovalo do posledních kol a letos by si takové drama rádo odepřelo. „Žádný stanovený cíl nemáme, ale já osobně bych chtěl s ohledem na poslední sezony Rapotic hrát klidný střed tabulky a nestrachovat se do posledních kol," hlásí nový trenér Rapotic Michal Benko, který k týmu přišel na jaře.

Rapotický kormidelník zítřejší duel jako Brňan za derby nepovažuje. „Jsem z jiného kraje, takže o rivalitách mezi jednotlivými kluby v této soutěži mnoho nevím. To ale není důležité. Já zápas s Budišovem beru jako každé jiné utkání, které chceme vyhrát. Naplno bychom měli bodovat už jen z důvodu, že hrajeme doma a je to první zápas sezony," má jasno rapotický kouč.

Tomu letní příprava nevyšla výsledkově. Jeho tým všechny čtyři duely prohrál „Přestávka je krátká a moc se toho stihnout nedá. My jsme se do přípravného období snažili vměstnat co nejvíce utkání, abychom se rozehráli. A o výsledek tady vůbec nejde," vysvětluje Benko.

V přípravě zkoušeli

Ten zapracovával do mužstva nové hráče a u stávajících svěřenců zkoušel různé posty. „Toto a různé herní situace jsme si potřebovali vyzkoušet především," nechal se slyšet šéf rapotické lavičky. Podle jeho slov hráči ve všech zápasech nejhorší výkon nepodali. „Ty porážky byly až na utkání se Zastávkou (1:6), kdy jsme ale v prvním poločase hráli vyrovnanou partii, těsné. Jinak posledně s Tišnovem jsme byli po většinu času lepší, ale nedali šance a pak inkasovali v samotném závěru," připomněl rapotický lodivod, který našel největší slabinu.

„Dostáváme laciné branky, zatímco sami se na gól hodně nadřeme. To je jediné negativum," posteskl si rapotický trenér a dodává: „Také z různých důvodů jsme hráli pokaždé v jiné sestavě." Kompletní Rapotice nebudou ani zítra. „Ať už z pracovních důvodů nebo kvůli dovoleným nám budou chybět hned čtyři hráči základní sestavy," prozradil šéf rapotické střídačky.

Kompletní by naopak mohl nastoupit soupeř. „Zatím se nikdo neomlouval, což je dobře," řekl budišovský kouč Libor Švec. Ten narozdíl od svého protějška bere utkání jako derby, které proti Rapoticím pamatuje i jako hráč. „Bude to vyhecované a těšíme se na to," ví kouč Budišova-Náramče. Jeho družina by ráda odstartovala nový soutěžní ročník co nejlépe. „Do Rapotic si jedeme pro solidní výsledek, chceme jako v každém jiném utkání pokud možno vyhrát," netají se budišovský lodivod. Ambice jeho týmu pro sezonu jsou jasné. „Konkrétní cíl sice nemáme, ale chceme mít v tabulce pravdy plusové body, čemuž odpovídá střed tabulky," nechal se slyšet budišovský kormidelník.