JEMNICKO – N. SYROVICE 0:1

Domácí byli zpočátku aktivnější a proti opatrnějšímu soupeři měli několik pološancí, které ale nevyužili. Hra se poté vyrovnala a míč se pohyboval jen mezi vápny. Výjimkou byl vydařený brejk hostí, který ještě obrana Jemnicka stačila zablokovat. Jenže následný roh lízl hlavou na přední tyči Miroslav Sosnar a míč se nešťastně od boku Nevrkly odrazil do sítě. Druhý poločas se hrál na jednu branku. Faul na Jiřího Kincla v pokutovém území nepotrestal Krejča, který nechal vyniknout Nováka. Později postupoval sám na hostujícího brankáře Anděl, zkoušel jej přelobovat a byl jím faulován. Míč si tentokrát postavil na penaltový puntík Kincl, ale trefil jen Nováka. Ve zbytku zápasu se hra kouskovala, žlutilo se a hřiště musel opustit pro nebezpečný zákrok na Kincla novosyrovický Svoboda. Jemnicko sahalo po vyrovnání v závěru, ale Mácův gól nebyl pro metrový ofsajd uznán. „Zápas blbec. Nedat dvě penalty je moc. Šance jsme měli také, ale jsme v útoku neškodní,“ mrzelo trenéra Jemnicka Zbyňka Kincla.

Gól: 20. M. Sosnar. Rozhodčí: Voneš. ŽK: 4:3. ČK: 0:1 (82. Svoboda). Diváci: 200. Poločas: 0:1. Jemnicko: Kopeček – Kincl, Rejthar, Hošek (46. Axman), Nevrkla, Anděl, Máca, Bastl, Svěrák (46. Krejča), Koutný, Niederhofer (76. Smetana). N. Syrovice: P. Novák – Janoušek, Toman, Procházka, Růžička (46. Chalupa), Weidenthaler (88. Vlček), Železný, T. Lang, Dubský (87. Kouřil), Svoboda, M. Sosnar.

M. BUDĚJOVICE - ŽELETAVA 2:3

Již v páté minutě prošel domácí obranou Simandl a skóroval do prázdné. Vyrovnat mohl Svoboda, ale po jeho střele zaskočil překonaného Tománka na brankové čáře Martin Vrbka. Po půlhodině hry vystihl Vojtěch Čurda špatnou přihrávku a zvýšil. Domácí vrátil do hry po chybě obrany Kosmák. Poslední slovo v prvním poločase však měli Želetavští, když po levé straně pronikl Poledna a uzavřel poločasový účet. Budějovice snížily zkraje druhé půle. Veselý uvolnil na levé straně Pařízka a ten z úhlu mířil pod břevno. Z protiútoku mohl skórovat znovu Čurda, ale jeho hlavičku z malého vápna bravurně vyrazil Jelínek na roh. Poté se hosté zatáhli před branku. Budějovičtí si vytvořili šance, ale zakončení pokulhávalo. Největší možnost měl Novotný, který po rohu Švandy hlavičkoval z malého vápna pouze do Tománka.

Góly: 34. J. Kosmák, 47. M. Pařízek – 5. T. Simandl, 30. V. Čurda, 38. D. Poledna. Rozhodčí: Šťastný. ŽK: 4:3. Diváci: 120. Poločas: 1:3. M. Budějovice: Jelínek - Švanda, J. Benda, Stehlík, Kratochvíl – P. Benda, Pařízek, Veselý, Kosmák (59. Puchnar) - Svoboda, Novotný. Želetava: Tománek - Šrutka, Martin Vrbka, Vladeka, Šebek (46. Jičínský) – V. Čurda, Michal Vrbka, Vranka, Poledna - Simandl (76. Pavela), T. Vrbka.

MORAVEC – BUDIŠOV 1:3

Ve vyrovnaném úvodu šli brzy do vedení domácí, po pěkné kombinaci Kachlíka s Kudiovským se míč dostal k Juračkovi, který bez problémů poslal Moravec do vedení. Postupem času však převzal iniciativu Budišov a ve 30. minutě vyrovnal Horký na 1:1. Tři minuty před pauzou se hostům povedl obrat v utkání, centr do vápna zúročil v branku Pažourek. Po změně stran se tak obraz hry příliš nezměnil, domácí se marně pokoušeli o vyrovnání. Definitivní KO jim čtvrthodiny před koncem zasadil Dvořák, který se prosadil z dorážky.

Góly: 10. Juračka – 30. Horký, 42. Pažourek, 75. Dvořák. Rozhodčí: Hanzl. ŽK: 1:2. Diváci: 100. Poločas: 1:2. Budišov-Nárameč: Trnka – M. Sedláček, Votoupal, Štveráček (84. J. Sedláček), Molnár, Hrádek, Dvořák, Mucha, Jura (13. Kozuň), Horký, Pažourek.

NÁMĚŠŤ-VÍCENICE – DUKOVANY 2:2

Derby postoupivších týmů v prvním poločase příliš fotbalové krásy nepobralo. Na obou aktérech bylo znát, že se jim v nové sezoně nedaří, a tak duel nováčků provázela řada nepřesností na obou stranách. První šanci měl až na konci úvodní půlhodinky Kučera, ale po Jonákově přihrávce branku hostí minul. Tak udeřilo na opačné straně. Lampíř stáhl Kunceho a z nařízené penalty otevřel skóre dukovanský kapitán Koníř. Domácí odpověděli vzápětí, když Klíma naservíroval gólovou přihrávku Svobodovi.

Po změně stran přibylo šancí i vzruchu. Hosté mohli jít do vedení znovu, ale Koudelnému nebyl pohledný gól pro domnělý ofsajd uznán. „Každý to viděl, náš hráč předběhl dva obránce a jednoho spoluhráče, ale když to chtěl mávnout, tak mávl. My můžeme být akorát naštvaní,“ řekl smířlivě dukovanský kouč Rostislav Štork, kterému dal za pravdu i jeho protějšek. V 72. minutě se do úniku dostal Kučera a zavěsil – 2:1. O osudu zápasu se rozhodovalo v úplném závěru. Martinovský fauloval Kunceho před pokutovým územím, ale rozhodčí nařídil druhou penaltu. Protesty vyústily vyloučením podruhé napomínaného Rubáka.

„Nevím za co. Kluci mu nadávali, ale já jsem nic neřekl,“ tvrdil domácí záložník při odchodu do kabin. K exekuci se znovu postavil Koníř, jehož pokus Bartošek vyrazil, ale z následné dorážky vyrovnal Jašek. Na konci vyhroceného utkání uviděl náměšťský kapitán Durajka za nevybíravý zákrok na Kunceho červenou kartu. Sudí poté raději zápas bez nastavení ukončil. „Hra se nám poprvé nedařila podle představ, ale paradoxně jsme sahali po vítězství. Byl to remízový zápas, ale co předvedli rozhodčí, bylo směšné, neoprávněné vyloučení Rubáka a vymyšlená penalta,“ kroutil hlavou trenér Náměště-Vícenic Petr Kylíšek. „Bojovné a tvrdé utkání. My jsme se připravovali na hru dozadu a spoléhali na brejky, což nám vycházelo. Druhou půlku jsme měli dvě tři šance, ale neproměnili je a Náměšť vytěžila z jedné akce gól, krásná střela. Pak to vzal do rukou rozhodčí a skončilo to, jak skončilo. Remíza je spravedlivá,“ hodnotí Štork.

Góly: 38. Svoboda, 72. Kučera – 35. Koníř (PK), 88. Jašek. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: 5:3. ČK: 2:0 (84. Rubák, 90+1. Durajka). Diváci: 100. Poločas: 1:1. Náměšť-Vícenice: Bartošek – Lampíř, Čermák, Heres, Rous (54. Martinovský) – Jonák (75. Matějek), Durajka, Rubák, Klíma – Svoboda, Kučera. Dukovany: Marek Křišťál – M. Fojtášek (61. O. Horák), Kunc, J. Fojtášek, Michalica – Hron (46. Řezáč), Jašek – Škoda, Koníř, Černý (63. Hrubeš) – Koudelný.

TŘEBÍČ B – HERÁLEC 1:3

Hosté byli od začátku lepší a po standardní situaci se ujali vedení Černým. Herálec začal druhý poločas náporem. Po necelých deseti minutách Cach zleva nacentroval, na malém vápně našel Hamáka a ten uklidil míč do sítě – 0:2. Netrvalo dlouho a fotbalisté ze Žďárska podnikli protiútok, který zakončil Cach. Herálečtí měli dál více ze hry i šance.

Udeřit však mohlo i na opačné straně, když se do úniku dostal Šibůrek, ale toho vychytal Bednář. Hostující gólman si poradil i s Hronkovou tvrdou střelou na přední tyč, kterou vytěsnil na roh. Domácí Macek byl při brejku zastaven nedovoleně, ale nařízenou penaltu Pecka poslal nad. Třebíčští mladíci se snažili, ale jejich šance pochytal vynikající Bednář. Ten byl až na únik Zsihovicse zakončený na zadní tyč krátký. Brejku ovšem předcházel faul domácích na jejich polovině. Juniorka HFK víc jak korekci výsledku nestihla. „Soupeř byl důraznější a má dobré mužstvo. My jsme ale dělali zbytečné chyby a gól dali pozdě. Rozhodl první gól,“ komentuje domácí trenér Pavel Němec.

Góly: 85. Zsihovics - 17. Černý, 55. Hamák, 60. Cach. Rozhodčí: Kůrka. ŽK: 2:5. Diváci: 120. Poločas: 0:1. Třebíč B: Ujčík – Renát, Suchna, Oberreiter, J. Uličný (56. Novák) – Pecka, Šibůrek (73. Benáček) – Trnka (62. Mitáš), Zsihovics, Hronek – Macek.

ČERNÍČ – ŠEBKOVICE 2:0

Domácím pomohl gól Petra Nováka, který si vyměnil míč s Janouškem a nechytatelně se trefil k tyči. Druhou trefu přidal Lovětínský, který si chvilku před tím poranil koleno, a po brance se nechal vystřídat. Šebkovičtí se nevzdali a po změně stran měli více ze hry.

Góly: 13. Petr Novák, 32. Lovětínský. Rozhodčí: Nápravník. ŽK: 5:4. Diváci: 90. Poločas 2:0. Šebkovice: Klubal – Kašpárek, Říha (83. Přibil), Chytra, Večeřa, Rygl, Roupec Z. Přibil, Zikmund (59. Kotačka), Dvořák, Karásek.

Ilustrační foto.
Stařeč porazila favorita z Luk má první body od postupu do kraje