Právě toto sousedské derby nabídlo strhující podívanou. „Divákům se zápas musel líbit, hrálo se nahoru a dolů," má jasno jaroměřický kouč Petr Macháček, jehož svěřenci pokaždé vedli, ale hosté dotahovali.

Domácí ale měli v sestavě právě Rygla, jehož tři přesné střely rozhodly. Tu poslední si hrdina zápasu nechal na 79. minutu. To už Destrukce posílila ofenzivu. „Soupeř sice dvakrát vyrovnal, ale my jsme začali hrát na tři útočníky a věřili, že to vyjde," pochvaloval si jaroměřický lodivod.

Jeho protějšek a bývalý trenér Jaroměřic Petr Kylíšek měl ke spokojenosti dál. „Fotbal bývá o chybách a umění je potrestat, proto se nemůžeme divit, že nemáme ani bod," vysvětluje budějovický kormidelník.

Moravské Budějovice tak prodloužily jednak černou sérii ze zápasů proti celkům z Třebíčska, kde získaly jen bod, ale i venkovní zápasy. Kylíškův tým opět dal na hřišti soupeře dva góly a na body to nestačilo. „To už je po několikáté. Třikrát jsme dali dva góly, jednou pouze branku a z venku máme jen tři body," konstatuje trenér Budějovic.

Maximální spokojenost zavládla naopak v Okříškách. Domácí zvládli derby proti Čáslavicím na výbornou. Mužstvo vedené Tilahunem Tesfayem nasázelo šest branek. „Byl to důležitý zápas. Cíl jsme splnili, takže jsme spokojení, i když jsme mohli vyhrát vyšším rozdílem, ale to by pro soupeře bylo kruté," uznal šéf okříšské lavičky.

Ten si je vědom značného oslabení Čáslavic. „Hosté přijeli ve zdecimované sestavě, ale přesto se snažili. My jsme měli spoustu šancí, ovšem jejich odpor jsme zlomili až třetím gólem ve druhém poločase," nepřeceňuje vysoké vítězství kouč Okříšek. Těžko hledal slova trenér Čáslavic-Sádku.

Petru Kylíškovi se už několik kol rozpadá sestava vlivem nemocí i disciplinárních trestů. Nyní jeho tým nastoupil s torzem sestavy. „Je to lazaret a ostuda krajského přeboru. Mám na zápas devět lidí, co potom můžeme uhrát? Zranění jsou Chládek a Lampíř, kteří měli být původně jen na lavičce a nakonec museli nastoupit a zápas jen odstát a odkopat," smutnil čáslavický kouč a dodal: „Okříšky nás přejely."