O spokojenosti tak nemůže být řeč.

„Takové umístění nemůže být důvodem ke spokojenosti. V mladším dorostu je ovšem hlavním cílem trpělivá práce s mladými fotbalisty. Soustředíme se proto na technickou a rychlostní vyspělost. Problémem zůstává příliš úzká lavička a proto někteří hráči musí odehrát o jednom víkendu zápas za A-tým i B-tým. S tím souvisí únava a určitá přesycenost fotbalem na konci podzimu,“ vysvětluje třebíčský kouč Jan Novotný.

Podle jeho slov však mohla první polovina sezony dopadnout lépe. „Určitě, ale nedělám si iluze, že by šlo o hodně bodů. Snad jen ve dvou zápasech a to se Znojmem a Hodonínem jsme mohli bodovat, nebo spíš vyhrát. S ostatními soupeři můžeme sehrát otevřené partie, ale na pravidelné body to letos nebude,“ posteskl si třebíčský lodivod.

Jeho svěřenci tak mají na kontě řadu nepovedených utkání. „Smolný byl jednoznačně zápas se Spartou Brno. To byl opravdu debakl. Nedařilo se nám nic, hráči nestačili v žádné činnosti. S Hlučínem jsme zápas nezvládli takticky, v zápase se Zbrojovkou Brno jsme prostě nestačili kvalitnímu soupeři,“ ohlédl se trenér HFK.

Ovšem najdou se i vydařená utkání. „Nejpovedenější byl asi zápas s Třincem, ten jsme jednoznačně přestříleli a dařilo se nám proměňovat šance. Také s Jihlavou jsme sehráli velmi kvalitní zápas, stejně tak se Slováckem a Olomoucí,“ vyjmenoval šéf třebíčské lavičky.

Ten se na podzim nejvíce spoléhal na gólmana. „Musím vyzdvihnout výkony brankáře Macháčka, který v několika zápasech doslova čaroval. Fotbal je hra kolektivní, a tak řeknu, že další opory určitě jsou,“ uvedl na adresu svých svěřenců.

Mladíci HFK Třebíč se na jarní část sezony začnou připravovat už od příštího pondělí. „Budeme trénovat minimálně čtyřikrát týdně, z toho dvakrát v tělocvičně a dvakrát na umělce. V březnu se více tréninků přesune ven a na umělý trávník,“ prozradil třebíčský lodivod.

„Přípravné zápasy nám začnou už od 21. ledna, kdy postupně sehrajeme tři zápasy memoriálu Vlastislava Marečka s atraktivními soupeři jako jsou Jihlava, Brno a Zlín. Poté bude následovat zhruba pět dalších zápasu s tradičními soupeři,“ dodal jedním dechem.

Třebíčský kouč má priority jasné. „Hlavním úkolem a nejen na jaro je rozšířit hráčský kádr. Dalším cílem je připravit starší ročník (1994) pro přechod do vyšší kategorie. Výsledkové cíle není vhodné stanovovat, přednější je trpělivá práce s cílem vychovat kvalitní hráče a to nejen herně, ale i lidsky,“ má jasno Jan Novotný.