„V příští sezoně se budeme chtít hlavně vyhnout záchranářským bojům. Postupně bychom si tu ale chtěli vybudovat pevné místo, abychom neustále nependlovali mezi I. A třídou a krajským přeborem. Proto doufáme, že udržíme celý náš tým odchovanců pohromadě," říká trenér vítěze letošního ročníku východní skupiny I. A třídy Josef Starý, který byl ještě coby hráč u všech předchozích postupů.

Omlazený celek fungoval celou sezonu kompaktně. Ideální mix zkušeností a dravého mládí pracoval na výbornou.

„Klíčem k úspěchu byla vyrovnanost a stálost našich výkonů. V podstatě se všemi konkurenty jsme měli lepší vzájemné zápasy. Hráli jsme poctivě odzadu a v útočné fázi jsme si vždy dokázali vytvářet spoustu šancí. A hlavně jsme zbytečně neztráceli body se slabšími soupeři," dodává Starý.

Příjemným překvapením je druhé místo spojeného celku Budišova a Náramče. Svěřenci Libora Švece ze dvanácti jarních zápasů osmkrát vyhráli, třikrát remizovali a pouze jedenkrát prohráli. „Ta porážka ve Vladislavi nás mrzí, ale jinak jsme maximálně spokojení. K postupu do kraje nám chyběly jen tři body," podotýká budišovský kouč.

Na podzimního mistra, třebíčskou juniorku, zbylo jen čtvrté místo. „Není to na bedně, ale byli jsme po podzimu zachráněni nebo měli bodů relativně dost, což bylo důležité. Hráli jsme s hodně mladým kádrem, a kdybychom měli bojovat o bytí a nebytí, tak by na nás mohla padnout deka. Takhle jsme mohli dávat příležitost i klukům z mladšího dorostu. Někteří tam výkonnostně přesahovali a někteří dorostenci se dostali až do třetiligového áčka. Hráli jsme rychlý i technický fotbal a divákům nabídli pěknou podívanou," byl spokojen kormidelník HFK Třebíč Pavel Němec.

Zbytek tabulky byl poměrně vyrovnaný, desáté Třešti chybělo na páté Kouty pouhých šest bodů. O udržení se bojovalo až do konce. Šťastnější byly Hrotovice, kterým na záchranu stačilo pouhých 24 bodů.

Rantířov si to v posledním kole rozdal v přímém souboji s fotbalisty Náměště-Vícenic. V mužstvu z Jihlavska měli rozhodně jiné ambice než se bát až do úplného závěru. Tým trenérů Pavlíčka a Peštála nedokázal v zápasech prodat herní kvalitu, potápěly ho hrubky v defenzivě a neproměňování šancí, a také neustále se točící sestava. Závěr sezony ale zvládl celek z Jihlavska famózně, když neponechal nic náhodě a tenisovým „kanárem" v přímém souboji poslal do „bétřídy" Náměšť.

Smutek a zmar naopak zavládl u řeky Oslavy. Spojený tým Náměště a Vícenic sice jaro odstartoval vítězně na půdě Hrotovic, ale pak s výjimkou tří remíz chodil od porážky k porážce. A skončilo to propadem až na předposlední místo. Horší zůstaly už jen Čáslavice-Sádek, které od nové sezony budou hrát jen okresní přebor na Třebíčsku.