Ždírec, který v divizi D strávil čtyři sezony, k tomu však měl velmi blízko. Chyběly dva body a také lepší finanční situace. Na krizi totiž Dekora doplatila a nebýt jí, dost možná by tuhle soutěž hrála dál.


„Hráči v kabině cítí, že jsme měli na to, hrát divizi i příští rok, a mohlo to být v klidném středu,“ říká trenér Marek Štukhejl a pokračuje: „Odcházíme však se vztyčnou hlavou. V zimě bylo hráčům řečeno, že příští rok bude Ždírec stejně hrát krajský přebor, a já jim musím poděkovat, že k zápasům přistoupili zodpovědně a nevypustili je.“


Smutný trend krátkých návštěv v divizi se bude snažit od srpna zastavit Pelhřimov. Ale i ve městě rekordů dobře vědí, že musí posílit.


Největší radost svým příznivcům tentokrát dělala Třebíč. Svěřenci trenéra Libora Zelníčka se snažili o aktivní fotbal a se čtvrtým místem panuje spokojenost. „Akorát nás mrzí domácí jarní ztráty. S Konicí, Líšní, vyhrát jsme měli i v Rájci. Mohli jsme být na tom ještě lépe. Po několika slabších letech, kdy jsme budovali manšaft z mladých odchovanců, by třetí příčka byla ještě blyštivější,“ ví sportovní manažer HFK Třebíč Pavel Němec.


Naopak na letošní sezonu budou chtít hodně rychle zapomenout ve Žďáře. Loni bojoval Žďas až do posledního kola o postup do MSFL, letos si naopak jaro doslova protrpěl. Po solidním podzimu vyhrál jen dvakrát a tabulkou se propadl až na deváté místo.


„Příčiny? Zranění, úzký kádr… Je jich ovšem víc. To je ale na delší rozbor,“ povzdechl si trenér Petr Nedvěd.


Cíle na příští ročník jsou jasné. „Musíme doplnit kádr. Sice jsme dostávali hodně hloupých gólů, ale naším největším trnem v patě je útok. Naši tři útočníci dali za celou sezonu dohromady nějakých šest gólů,“ tvrdí Nedvěd, který se na žďárskou lavičku postaví s kolegou Liborem Štouračem i v další sezoně.
To Velké Meziříčí hlásí trenérskou výměnu. Poté, co se v průběhu jara rozhodl skončit u kormidla Miroslav Karpíšek, ho následoval po závěrečném kole i jeho souputník Roman Kotol.


„Jednou z variant bylo, že zůstane. Nakonec jsme se ale dohodli, že spolupráci ukončíme,“ připustil místopředseda klubu Radovan Necid. Červencovou přípravu u týmu zahájí Milan Wolf, který na podzim působil v Polné.


„Vybírali jsme ze tří jmen, nakonec jsme se rozhodli pro pana Wolfa,“ potvrdil Necid, který s desátým místem nebyl nespokojený.