VLADISLAV – TŘEBÍČ B 1:2
Derby začalo spornou penaltou, kterou proměnil domácí Ondřej Venhoda. „Jestliže hráč vystřelí, od gólmana se míč odrazí zpět k němu, on pak zakončuje a přepadne přes brankáře, tak to penalta není," namítá třebíčský trenér Pavel Němec.

Vladislav pak měla navrch, ale skóre nenavýšila. Hosté naopak nesložili zbraně a odpověděli ještě do přestávky. Ve 23. minutě vybídl ke skórování Kováře a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

„Domácí nám dali gól z penalty, která nebyla. Soupeř pak byl na koni, čehož jsme se obávali, ale dál jsme hráli, co jsme chtěli. Dobře jsme kombinovali a měli nějaké náznaky šancí. Vyrovnali jsme po nacvičeném signálu na krajního záložníka a v koncovce David Kovář zachoval chladnou hlavu," těšilo Němce.

„V první půlce tam z naší strany nebyla vůbec žádná kombinace. Přijel k nám kvalitní soupeř, který byl lepší na míči. Těch šancí v zápase celkově moc nebylo, komentuje domácí kouč Lubomír Venhoda.

Juniorka HFK byla po změně stran herně lepší a vytvářela si střelecké příležitosti. O osudu zápasu rozhodla pohledná kombinace třebíčských mladíků, kterou na zadní tyči zakončil hlavičkující Mašek.

„U druhého gólu nás hosté pěkně vykombinovali, ale jinak toho také moc neměli. V posledních dvaceti minutách jsme měli nějaký tlak, ale kromě jednoho nebezpečného centru z toho šance nebyla. A to je málo. Třebíč byla o ten gól lepší," hodnotí Venhoda.

„Hra byla malinko rozháraná, ale věděli jsme, že máme mužstvo mladší a kondice je na naší straně. To se ve druhé půlce projevilo. Fotbal to byl celkově dobrý a my jsme rozhodli po pěkné kombinační akci, která se musela líbit. Vladislav měla v závěru jednu šanci, ale tu jsme přečkali a víc jim nedovolili," uzavřel hodnocení hostující lodivod.
Góly: 9. O. Venhoda (PK) – 23. Kovář, 63. Mašek. Rozhodčí: P. Rosický. ŽK: 3:2. Diváci: 150. Poločas: 1:1. Vladislav: Otruba ml. – D. Ciprys (85. Svoboda), Prokop, O. Venhoda, Pavlík – P. Ciprys (70. Macek) – L. Venhoda, Krátký, Orálek, Vyletěl (46. Nevoral) – Petz. Třebíč B: Procházka – Oberreiter, Mašek, Houser, Karásek – Šmíd (60. Valíček), M. Chalupa, Zsihovics, Lorenc, Kovář (82. Staněk) – Novotný.

ŽELETAVA – HROTOVICE 4:2
Utkání dvou rozdílných poločasů začali lépe domácí, kteří zásluhou Smetany a Simandla vedli v sedmé minutě už o dvě branky. Želetava pokračovala v aktivitě, za kterou byla odměněna dalšími dvěma góly.

„První poločas jsme měli fantastický. Hráli jsme, co jsme chtěli. Samozřejmě se to odrazilo od těch dvou gólů ze začátku a zahráli jsme své maximum, s čímž jsme spokojení," těšilo želetavského trenéra Pavla Dvořáka.

Po změně stran už ale jeho svěřenci patrně podlehli sebeuspokojení. Hrotovice snížily v 60. minutě střídajícím Fukalem. Domácí Vojtěch Čurda trefil břevno, ale branková konstrukce dvakrát zazvonila i za želetavským gólmanem. Hosté se nadechovali k náporu, ale stačili už jen korigovat Furišem v úplném závěru. „Do druhé půlky jsme šli příliš sebeuspokojení. Hosté snížili a ožili, ale naštěstí dali jen dva góly," oddychl si Dvořák.
Góly: 6. Smetana, 7. a 32. Simandl, 28. Michal Vrbka – 60. Fukal, 90. Furiš. Rozhodčí: Šrámek. ŽK: 4:4. Diváci: 150. Poločas: 4:0. Želetava: Tománek – Polenda, Jičínský, Kabelka, Vyskot (58. Svoboda), Malík, Martin Vrbka (79. Vladeka), Simandl, M. Čurda, Michal Vrbka, Smetana (75. Jakeš). Hrotovice: Slatinský – Růžička, Novák (46. Fukal), Blatný, Furiš, Škoda, Fiala (43. Florián), Hutař, M. Holoubek, Salák, Pekárek.

NÁMĚŠŤ-VÍCENICE – TŘEŠŤ 5:1
Náměšť nasměroval k prvním bodům v sezoně kanonýr Kučera a brzy zvýšil jeho parťák v útoku Jonák. Domácí nastoupili se značně pozměněnou sestavou, která hostům nepovolila téměř nic.

„Udělali jsme radikální změny hlavně v obraně, která kvalitního soupeře pouštěla jen po vápno," těšilo domácího trenéra Jaromíra Tlačbabu. Třešť snížila ještě v prvním poločase proměněnou penaltou kapitána Gutwalda, ale to bylo z její strany vše.

Hostitelé měli po změně stran více ze hry a převahu vyjádřili střelecky. Zkraje zvýšil Radek Bednář a Kučera dokonal hattrick. Hráči Náměště nad Oslavou tak dokráčeli k prvnímu vítězství.

„Kluci to odbojovali a vyhráli zaslouženě. Tři body jsou tím nejlepším dárkem pro Honzu Klímu (asistent trenéra – pozn. red.) k jeho padesátinám," uzavřel hodnocení Tlačbaba.
Góly: 5., 65. a 77. Kučera, 13. Jonák, 46. R. Bednář – 36. Gutwald (PK). Rozhodčí: Staněk. ŽK: 1:3. Diváci: 87. Poločas: 2:1. Náměšť-Vícenice: V. Bednář – Rous, Buchta, Křoustek, Heres – R. Bednář, Hrazdíra, Homola, Foretník (84. T. Rabušic) – Jonák (72. Křivánek), Kučera.

BUDIŠOV-NÁRAMEČ – VRCHOVINA B 3:0
Domácí se sice rozjížděli pomalu, ale postupem času zpřesnili hru a šli si za svým cílem. Budišov poslal do vedení těsně před pauzou Votoupal.

Hosté měli jen jeden náznak šance, a tak padaly branky na opačné straně. Vítězství domácích zvýraznil dvěma góly ve druhém poločase ostrostřelec Karel Nováček.

„Ze začátku se nám nedařila kombinace, byli jsme zbrklí, ale postupem času se naše hra uklidnila. Soupeři jsme kromě jedné pološance nic nedovolili a vyhráli naprosto zaslouženě," shrnul budišovský trenér Libor Švec.
Góly: 41. Votoupal, 65. a 74. K. Nováček. Rozhodčí: Škorpík. ŽK: 5:2. Diváci: 77. Poločas: 1:1. Budišov-Nárameč: Trnka – Benda (57. Molnár), J. Hort, Veselý, Votoupal, Pažourek (88. Obůrka), K. Nováček (81. Jura), T. Nováček, Kafka, Hrádek, R. Hort.

KOUTY – ČÁSLAVICE-SÁDEK 2:2
Více ze hry měli domácí, kteří se snažili přehrát soupeře kombinačně. Kouty si vytvářely i šance a jejich převahu umocnilo vyloučení Tržila už ve 35. minutě. Oslabení hosté se jen bránili a nakopávali míče na útočníka Kalaye.

Obětavá hra Čáslavic však slavila úspěch. Čtyři standardní situace stačily na dvě branky. Domácí měli standardek podstatně víc, ale prosadili se stejněkrát, a tak se body dělily.
Góly: 24. Havelka, 82. Doležal – 32. a 87. Kalay. Rozhodčí: Denev. ŽK: 1:4. ČK: 0:1 (35. Tržil). Poločas: 1:1. Kouty: Stýblo – Hrůza, Navrkal, Paiskr, Růžička, Havelka, Roušar, Doležal, Semrád, Příhoda, Tenkl. Čáslavice-Sádek: Kružík – Lampíř, Mach, Zikmund, Busta, Kurtin, Šimek, Kalay, Tržil, Čurda, Mai.