S umístěním nejsou v Náměšti spokojeni úplně. „Když si to zpětně promítnu, tak mi k úplné spokojenosti chybí šest bodů,“ říká trenér Náměště Tomáš Franěk.


Díky 30 nastříleným brankám má druhé mužstvo nejlepší útok v soutěži. „Útočná fáze není jenom zásluhou útočníků, ale je to souhra celého týmu,“ upřesňuje náměšťský kouč.


Jeho slova umocňuje fakt, že kromě jedenáctigólového Jaroslava Fraňka se o zbylých 19 branek podělilo devět hráčů. Družstvo Náměště-Vícenic naopak inkasovalo 16 gólů. „To je celkem dost. V obraně nám chybí vysoký hráč. Průměrná výška naší obranné řady je sto sedmdesát čtyři centimetrů,“ posteskl si náměšťský lodivod.


„Přesto však naší stoperské dvojici nelze nic vyčíst. Jsou fotbalovější než středoví obránci jiných týmech,“ dodal.


Vedení aktuálně druhého „átřídního“ celku plánuje posílení o vysokého hráče právě do obranné řady. „Posilu máme vyhlédnutou, ale jméno zatím neprozradím,“ tají šéf náměšťské lavičky, který nám prozradil, že chystají i minimálně jednu posilu do záložní řady a velkou posilu do útoku. Konkrétní však nebyl.


Svěřenci trenéra Fraňka zahájí zimní přípravu již pozítří. „Do konce února je v naplánovaná dvakrát posilovna a jedenkrát běhání a potom herní soustředění s přátelskými zápasy,“ poodhaluje plán. Na novém umělém trávníku v Třebíči se postupně utkají s Velkou Bíteší, Moravským Krumlovem, Okříškami, Borovinou, Ivančicemi, a rezervou HFK Třebíč.


Cíle tohoto vyrovnaného mužstva jsou pokračovat ve slušných výsledcích. „Všechno bude záležet na zimní přípravě a na posílení všech řad, pak by to mělo být dobré,“ má jasno náměšťský kouč.